En Şık Mezun Siz Olun

Mezuniyet elbiseleri, karar verilmesi ve seçilmesi en zor kıyafetlerdendir. Çünkü bu mezuniyet törenlerinde ve mezuniyet balolarında tüm kadınlar çok şık ve göz alıcı olmak ister. Bu yüzden, alacakları elbise konusunda da fazlasıyla titiz olurlar. Her detay için ince eleyip sık dokuyan kadınlar, sonunda istedikleri görüntüye kavuşmak için saatler, hatta günler harcayabiliyorlar.

Mezuniyet elbisesi seçerken, öncelikle kendinizi ve vücudunuzu tanımanız önemlidir. Vücut tipinize göre uygun elbiseyi seçmediğinizde, mezuniyet anında ya da baloda rahat edemeyebilirsiniz. Vücudunuzun yanında giyim karakterinizi de göz önünde bulundurarak alışveriş yapmalısınız. Popüler ya da moda diye belli bir elbiseyi ya da abiyeyi seçmeniz, şık olacağınız anlamına gelmez. Genel giyim tarzınıza uyan elbiseyi seçmeniz çok önemli. Bu kıstasları göz önüne aldıktan sonra, zevkinize ve mekana uygun bir mezuniyet elbise ya da abiyesi arayışına girebilirsiniz.

Son yıllarda mezuniyet abiye modası transparan üzerine kurulu. Uzun yıllar boyunca derin yırtmaçlar ve dekoltelerin hüküm sürdüğü trendler artık yavaş yavaş transparana doğru dönüyor. İddialı ve çekici olmak isteyenler, transparan modelleri tercih edebilir.

Taşlarla süslenmiş elbiseler de iddialı ve şık olmayan isteyenlerin bir başka tercihi. Koyu renklerin hakimiyetinde, altın sarısı ya da gümüş renkli taşlarla süslenmiş elbiseler, güzel bir tercih olabilir. Fakat bu elbiseleri giyerken dikkat etmeniz gereken nokta, diğer şıklık ögelerinin olabildiğince sade olması gerekliliğidir. Aksi halde fazla kalabalık detaylar yüzünden şıklıktan uzaklaşabilirsiniz.

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.