Kadınlar için her kombin çok önemlidir. Günlük hayat, iş hayatı, tatil, sosyal toplantılar, düğünler, davetler için farklı elbise seçimleri yapılıp kombinler oluşturulur. Bu kombinleri çanta, ayakkabı ve takılar ile destekleyerek mükemmel hale getirirler.  Elbise seçimleri başlı başına zor seçimlerdir, elbiselere göre çanta seçimi de aynı şekilde zorluklar içermektedir. Bu nedenle çanta seçiminde de dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Giyeceğiniz çok şık bir elbiseye kötü bir çanta tercihi yapmanız bütün zarafetinizi götüreceği gibi sizi de huzursuz edecektir.  Bu huzursuzluğu yaşamamanız için Çanta Seçimi Nasıl Yapılmalı? sorusuna yanıt olacağız.

jk

Abiye Elbiseler İçin Çanta Seçimi

Abiye elbiseler özel organizasyonlar için tercih edilen iddialı elbiselerdir. Bu nedenle abiye elbiseler için sıradan, elbisenin şıklığını gölgede bırakacak bir çanta tercihi yapılmamalıdır. Giyilen abiye elbisenin boyuna göre küçük el çantaları veya küçük askılı çantalar tercih edilmelidir. Eğer abiye elbisenizde sırt veya göğüs dekolteniz yoksa seçeceğiniz çanta küçük taşlarla süslenmiş, ya da tamamen parlak taşlarla kaplanmış olabilir. Çantanın rengi giydiğiniz abiye elbise ile çok fazla zıt olmamalıdır. Aksi halde çantanız ne kadar şık olursa olsun abiyenizin yanında çok itici duracaktır.

ab-foro

Etek Uzunluğuna Göre Çanta Seçimi

Elbise kombini yaparken giyeceğiniz uzun etek boyunuzu uzun gösterecektir. Bu nedenle üzerine giyeceğiniz gömlek ve bluz rengine uygun, düz renk,  sade ve askılı bir çanta tercih edilmelidir. Kısa etek tercih edenler için ise farklı çanta önerimiz olacaktır. Eğer kısa kot etek ve spor ayakkabı kombini yaptıysanız spor bir çift askılı çanta, normal bir kısa etek tercih ettiyseniz ise sırt çantası tarzında bir çanta tercih ederek şıklığınızı tamamlayabilirsiniz. Bunların yanında mini etek tercih edecekseniz şıklığını korumak ve ön plana çıkarmak için küçük el çantaları ya da mini askılı çantalar tercih edebilirsiniz.

kapak

Pantolonlar İçin Çanta Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Genellikle pantolon tercih edenlerdenseniz çanta tercihlerinizde çok daha dikkatli olmalısınız. Eğer kot pantolon ve tişört tercih edecekseniz orta boy bir çanta size yetebilir. Çanta süslemeleri sizin vücut yapınıza ve vücut hatlarınıza göre değişir. Zayıf olduğunuzu düşünüyorsanız püskülleri olan taşlarla süslenmiş bir çanta, biraz balık etliyseniz süslemesiz sade çantalar vücudunuzla daha uyumlu olacaktır.

Çanta tercihleri tamamen sizin zevkinize kalmış tercihlerdir. Elbise kombinlerinize göre ve vücut hatlarınıza göre seçimler yapmalı kendinizi daha rahat hissetmelisiniz. Şimdi yapmanız gereken tek şey doğru kombini yakalamak…

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.