Hepimizi genellikle de bayanları yakından ilgilendiren Burç Tarihleri Değişti Mi…? Uzun zamandır kafaları kurcalayan bu sorulara beklenen cevap gecikmedi. Gökbilimciler, yüzyıllardır kullanılan burç teorisinin hatalı olabileceğini ve her gün gazetede okuduğunuz burcunuzun aslında size ait olmayabileceğini ortaya koydu. Günümüzde kullanılan burçlar kuşağı, yaklaşık 2200 yıl önce dünyadan bakıldığında dünyadan görünen güneşin on iki takımyıldızına göre yer aldığı konuma göre hesaplanıyordu. Doğum gününde güneş hangi yıldız kümesiyle (boğa, aslan ve terazi gibi) aynı çizgide yer alıyorsa burç da buna göre belirleniyordu. Fakat bu durum antik astrologlara göre güneş dünyanın çevresinde dönüyordu. Yani gökbilimciler teorileri en baştan hatalıydı. Dünyanın yörüngesinde her yıl meydana gelen birçok değişikliği de hesaba katmaları o günkü bilgileriyle mümkün değildi. Şuan ise Alman bilim adamlarına göre işte bu bilgi eksikliği, burç sisteminin baştan hatalı olduğu anlamına geliyor.

d

Dusseldorf Üniversitesi araştırmalarına göre Güneş’in burçlar için “sıfır” noktası sayılan 21 Mart’taki ilkbahar noktası, yörüngedeki değişiklik nedeniyle her yıl hafif hafif batıya doğru kayıyor. Tabi ki bu da yeni bir burç haritasının varlığını ortaya çıkarıyor. Yörüngedeki bu hareketle yüzyıllar içerisinde dünyanın dönüşünde 36 derecelik bir sapma gerçekleşti. Burçlar da 2200 yıl öncesine göre 10’da bir oranında yani burç döngüsü yaklaşık bir burç kaydı. Bu hemen hemen herkesin burcunun farklı bir burca kaydığı anlamına geliyor. Yani 220 yıl önce 25 Kasım’da doğan biriyle 1960 yılında 25 Kasım’ında doğan birinin burcu aynı değil. 29 Kasım ve 17 Aralık arasında doğanlar da sıralamaya sonradan giren 13’üncü takımyıldız yani Ophiuchus (Yılan) burcuna giriyor.

untitled-1

Birçok insanın merakla gazete, dergi ve sosyal medya üzerinden takip ettiği burçlar gerçekten bu söylenenlere göre değişiklik gösterdiyse bakalım insanların buna tepkisi ne olacak. Kendini burçlara fazla kaptıranlar için işte yeni burç tarihiniz 🙂

İşte yeni burç takvimi: 

Oğlak: 20 Ocak-16 Şubat
Kova: 16 Şubat-11 Mart
Balık: 11 Mart-18 Nisan
Koç: 18 Nisan-13 Mayıs
Boğa: 13 Mayıs-21 Haziran
İkizler: 21 Haziran-20 Temmuz
Yengeç: 20 Temmuz-10 Ağustos
Aslan: 10 Ağustos-16 Eylül
Başak: 16 Eylül-30 Ekim
Terazi: 30 Ekim-23 Kasım
Akrep: 23 Kasım-29 Kasım
Yay: 17 Aralık-20 Ocak
Yılan: 29 Kasım-17 Aralık
45

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.