Bu bloğumda Abiyelerin Vazgeçilmez Tamamlayıcısı ‘’Abiye Ceket’’ ile ilgili tüm bildiklerimi sizlerle paylaşacağım. Abiye Ceket konusunda ilk olarak nasıl bir giriş yapabilirim diye düşündüm bunun üzerine benim ve çevremdekilerin genellikle düğünlere ve nikâh törenlerine giderken yaşadığı abiye kıyafete uygun abiye ceket bulamama sorunu aklıma geldi. Bilirsiniz bu problem abiye giyecek bayanlar için gerçekten büyük bir problemdir. Yaz aylarında güzel, güneşli günlerde ceket almadan da dışarı çıkabilir herhangi bir organizasyona katılabiliriz. Fakat sonbahar ve özellikle de kış mevsimlerinde olan davetlere güzel bir abiye ceket almadan maalesef ki gidemiyoruz. Aslında gidemiyoruz’ dan ziyade abes bir görüntü sergilememek ve en önemlisi hastalanmamak için abiye elbiselerimizin üzerine abiye ceket almamız şart.

abiye-ceket3
Bu nedenle ben de yazımın ağırlığını abiye elbiseye uyumlu abiye ceket seçimine vermeye karar verdim. Abiye ceket denildiğinde akla ilk gelen illa abartılı ceketlerdir. Fakat bu doğru bir tutum değil. Şık olmasına şıktır abiye ceketler, etoller ama illa abartılı değildir. Siz bakmayın ben lafın gelişi abiye elbiseler diye başladım ama abiye bluzlarla hatta günlük jean’ lerin üzerine de rahatlıkla kullanabileceğiniz abiye ceketler mağazalarda mevcut. Gelelim abiye ceket seçiminiz için ilk dikkat etmeniz gereken noktaya;  tabi ki renk ve kumaş uyumu. Ceketin altına giydiğiniz parçayla renk ve kumaş açısından uyum içinde olan bir abiye ceket seçmelisiniz. Aksi takdirde baştan kötü bir görüntü sergileyebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken ikinci önemli bir konu ise abiye ceket modelleri arasından vücudunuza ve o günkü genel kombininize en uyumlu olanı seçmek. İyi diyorsun seçelim diyorsun ama nasıl seçeceğiz derseniz şöyle anlatayım.

abiye-ceket

Abiye ceket seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli husus;

Giyecek olduğunuz abiyeniz abartılı bir abiye ise üzerinize alacağınız ceket abiyenize göre biraz daha gösterişsiz olmalıdır. Tam tersi bir durum söz konusu ise ceketiniz abiyenizden şık olabilir. İkinci bir önemli husus ise ne tür abiyelere ne tür ceket veya etol uyumlu olur. Straplez, göğüs veya sırt dekolteli abiyeleriniz ile kalça üstünde biten mutlaka kısa ceketler kullanmalısınız. Askılı, tek omuz ve kısa abiyelerinizde ise etol tarzı ürünleri kullanmalısınız. Unutmayın etol veya ceket seçiminde en önemli detay renktir. Siyah bir abiye üzerine yeşil bir ceket kullanmanız hoş olmayacaktır.  Renk ve kumaş uyumuna dikkat ettiğiniz sürece doğru ceketi çoktan bulmuşsunuz demektir. Şimdi kış  davetlerinde görüşmek dileğiyle…

abiye-ceket2

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.