Abiye elbiseler, hem kumaş tercihleri hem de modelleriyle günlük kullanımlarımızın dışında, özel tasarımlardan oluşur. Nişan, düğün, kutlama yemekleri gibi özel zamanlar için tercih ettiğimiz abiye elbiselerde kendimize yakışanı seçmek ne kadar önemliyse, gece elbisemize uygun aksesuar ve çanta seçmek de o kadar önemli. Bir abiye elbise ile uyum yakalayamayan aksesuar ya da çanta tercihi, elbisenizin tüm havasını olumsuz etkileyebilir.

Peki uyumlu seçimden kastımız nedir?

Öncelikle çantalarda uyumu ayakkabılarınızla yakalamanız önemli. Sadece renkler değil, ayakkabıda kullanılan malzeme, parlaklık, belki taş süsleme gibi unsurlar da çantalarınızda bir karşılık bulmalı. Ayakkabınız ile aynı renk ve dokuda çanta tercih etmek bir seçenek ancak son zamanlarda trendler farklı kullanımları da destekliyor. Örneğin simsiyah bir gece elbisesinin altına siyah sade bir stiletto ile kırmızı çanta da modacılar tarafından tercih ediliyor. Eğer pul payet ya da taş süslemeli bir abiye giyecekseniz çantanızın daha sade olmasını öneririz. Işıltı, elbisenizde kalsın…

Bunun yanı sıra elbiseniz parlak kumaştan ise mat deri yerine rugan parlak deri çanta ya da yine aynı parlak kumaş ile kaplanmış bir çanta daha doğru bir seçim olacaktır. Yani parlak kumaşta parlak doku ile ışıltıyı desteklemek daha iyi bir sonuç verecektir. Bu sene abiye elbiselerde pastel tonlar çok moda… Bu tonlarda ayakkabı ve çantada çok farklı renklere gitmek yerine beyaz ve yine elbisenizin renginde seçimler yapmak daha yerinde olacaktır. Çok sade bir elbise tercih ettiyseniz zincir saplı, taş süslemeli bir çanta ile şıklığınızı tamamlayabilirsiniz. Ancak iddialı bir çanta tercih edecekseniz aksesuar seçimlerinizde çok abartılı tasarımlara yönelmemenizi öneririz.

 

Takılar, bir abiye elbise için son derece önemlidir ve yine burada nasıl aksesuarlar kullanacağınız elbisenizin modeline ve tabi ki rengine bağlı. Yaka dekolteli elbiselerde kolye, kapalı yakalarda küpe tercih edebilirsiniz. Kısa kollu ya da askılı bir model giyecekseniz, ince ve taşlı bir bilezik ya da bileklik de kullanabilirsiniz. Abiye elbisenizin rengi kırmızı ise lacivert tonlarında aksesuarlar şık bir sonuç verecektir ancak ayakkabı ve çantanızda siyah kullanmadığınız sürece bu aksesuar seçimine yönelin. Elbisenizde siyah ya da beyaz renkler tercihiniz olacaksa pırlanta parıltısına sahip taşlı aksesuarlar kullanabilirsiniz. Ancak yineleyelim, elbiseniz taş süslemeli ise çok abartılı aksesuarlar kullanmamakta yarar var. İncili aksesuarlar ise siyah ya da pastel tonlarla, birer klasik olarak her zaman kullanılabilir.

 

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.