Kışın en soğuk günlerini yaşadığımız bu günlerde soğuktan en çok etkilenen cildimiz oluyor. Evde sıcak dışarıda soğuk hava cildi oldukça yıpratıyor. Ciltte dökülme, kızarıklık, çatlama ve kaşıntı gibi problemler başlar. Eğer cilt bakımı ihmal edilirse zamanla ciltte lekelenmeler, kırışıklıklar ve sarkmalar oluşur. Kısacası cilt yaşlanır. Bunun için yaz ve kış cilt bakımı farklı olmalıdır. Kışın soğukta yağlı ciltler çok az yağlanır normal ciltler kurur ve kuru ciltler iyice hassaslaşır. Tüm bu nedenlerden kurtulmak için öncelikle cildin kurumamasına engel olmak gerekir. Dışarıya çıkarken veya ısıtılmış havası kurumuş bir ortama giderken mutlaka cildi nemlendirmek gerekir.
Kuru-cilt-bakımı-300x200
• Kuru cilt tipleri, temizlenirken kesinlikle sabun içermeyen losyonlar ile temizlenmelidir. Bunun yanında alkol içeren tonikler kullanılmamalıdır.
• Eğer cilt tipiniz yağlı ise, kuru ciltlere göre daha şanslısınız ama bu cilt tipinde de nemi ayarlamak oldukça zordur. Yağlı ciltlerinde neme ihtiyacı vardır. Eğer cildiniz pul pul dökülüyorsa bunu fondöten ile kapatmak sağlıksız olacaktır.
Kışın en çok yapılan hatalardan birisi de banyoda uzun süre kalmaktır. Dışarıda soğuk bir hava varken banyoda sıcacık bir ortam size cazip gelebilir fakat bu durum ciltteki doğal yağların tamamen kaybolmasına neden olur. Onun için kışın banyo süresini azaltmak ve suyun ısısını biraz düşürmek iyi olacaktır.
Sabah akşam düzenli olarak cilt temizliği yapılmalı ve yüzü yıkama esnasında önce sıcağa yakın ılık su sonra soğuk su kullanılmalıdır. Bu hareket şok etkisi yaparak kan dolaşımını hızlandıracaktır. Kan dolaşımının artması cilt yüzeyinin yumuşamasına neden olacaktır. Eğer cildinizde kırışıklı ve sarkma gibi problemler varsa kış ayları buna çözüm bulmak için en iyi zamandır.

Bu bakım tavsiyelerine uyduktan sonra cilt bakımı ve sağlığımız için yapabileceğimiz en önemli şey ise düzenli ve sağlıklı beslenmektir. Sağlıklı beslenmekte en az cilt bakımı kadar cilde olumlu yönde etkileri vardır.

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.