Pürüzsüz bacaklara sahip olmak, tabi ki bir bayan için çok önemlidir. Yaz aylarında özellikle; mayo, kısa elbiseler, kapri ve şortlar ön planda olacağından bacaklarınız kendini gösterecektir. Bu yüzden bacaklarımıza en önem vermemiz gereken bir dönemdeyiz. Peki bacaklarımız için neler yapılmalı?

images
Bacaklar için en büyük kabus koşulsuz tüylerdir. Eğer tüylerinizden kurtulmak için, ağda yöntemini tercih edenlerdenseniz, uygulamadan önce ağdanın çok sıcak olmamasına dikkat edin. Çünkü sıcaklık, tüylerinizin köküne nüfus eder ve köklerinizin daha uzun bir süre belirgin olmasına neden olur. Eğer traş yöntemini tercih ediyorsanız, sabun kullanmaktan ziyade vücut losyonu kullanmayı deneyin. Bu bacaklarınızın daha pürüzsüz bir görünüme kavuşmasını sağlar. Epilatör kullanıyorsanız da, uygulama sonrası mutlaka bacaklarınıza buz tutun. Bu sayede, kan dolaşımının hızlanmasını sağlayarak, kızarmasına engel olmuş olursunuz.
Bacaklarınız için bir diğer önemli unsurda; bacak egzersizleridir. Bacak egzersizlerine zaman ayırın. Pürüzsüz ve sıkı bacaklar için gerekli olan bir programdır. Yoğun iş temposuna dahi sahip olsanız ertelenmemesi gereken bir programdır. Peki ne yapılmalı? Eğer “zaman bulamıyorum” diyorsanız yapacağınız en iyi şey yürümektir. Gerek bacaklardaki kan dolaşımının artması ve gerekse düzenli nefes kontrolü açısından çok faydalıdır. Ayrıca düzenli yürüyüş varis için de ideal bir spordur. Bunun dışında sağlık topları ile evde yapabileceğiniz bacak egzersizleri de vardır.

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.