2017 yılında sıklıkla karşılaştığımız çiçek detaylı abiye elbiseler 2018 ilkbahar ve yaz sezonunda boy göstermeye devam ediyor. Geçtiğimiz sezon ayak seslerini hissetmeye başladığımız floral trendi bu sezon tavan yaptı ve dolaplarımıza giriş yapmaya başladı. Bluzdan pantolona, elbiseden cekete, ayakkabıdan çantaya kadar birçok üründe çiçek desenli baskı ve işlemeler çok moda. Biz bu bloğumuzda Floral Desenli “Çiçek Büyüsü” abiye modellerine değineceğiz.

Asimetrik kesimden kalem eteğe tül detaydan krep kumaşa kadar birçok tasarıma bürünmüş olarak karşımıza çıkan çiçek detayını bu sezon daha yoğun hissedeceğiz. Peki en merak edilen konu; Floral desenli abiye elbise seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Çiçek desenli abiye kullanmaya karar verdiğimizde ilk olarak vücut yapımıza uygun olacak kumaşı belirlemeliyiz. Daha sonra kısa, uzun, balık, askılı, straplez gibi detaylara yön vermeliyiz. Öncelikle kalça bölgenizden şikâyetçiyseniz yani armut vücut tipine sahip bir bayansanız mutlaka tüllü kısa veya uzun abiyelere yönelmelisiniz. Bu elbiseler kalçanızı gizlerken boyunuzun uzun görünmesini sağlayacaktır.

Göğüs kısmınızdan şikâyetçi iseniz v yaka krep kumaş balık bir elbise sizin için biçilmiş kaftan olacaktır. Omuzlarınızın geniş olduğunu düşünüyorsanız ip veya kalın askılı kısa-uzun abiyeleri tercih edebilirsiniz. Bel bölgenizin kalınlığından şikâyet ediyorsanız robadan dediğimiz uzun abiyeleri tercih edebilirsiniz. Doğru modeli bulduysak renk ve modeli gönlümüze göre seçebiliriz.

Gelelim bu kadar geniş alana hitap eden bu şık floral desen abiye elbiselere uygun saç ve makyaj trendlerine;

Model olarak nasıl abiye elbise seçersek seçelim makyajımızı abiyemizin rengine göre belirlemeliyiz. Mavi, kırmızı, mercan, yeşil gibi canlı renkleri tercih edeceksek mutlaka göz makyajımızı ve rujumuzu sadeleştirmeliyiz. Eğer somon, pudra, ekru gibi daha soft renklerden oluşan bir elbise kullanacaksak mutlaka koyu göz makyajları tercih etmeliyiz. Saç konusunda çiçekli elbiseye önerebileceğim model, 2018 yılında trend modeller arasında olan ve uzun yıllarda revaçta kalacak olan örgü detaylı saç modellerini tercih etmenizi önerebilirim. Bu bloğumuzu örnek alarak size uygun çiçek desenli elbisenizi rahatlıkla belirleyebilirsiniz. Şimdi zaman seçtiğiniz son trend abiye modelleri ile Floral akıma kapılma zamanı…

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.