Yılbaşı; ışıltı, ihtişam, fakına varma, cesaret, yeni bir başlangıç ve yeni bir son geliyor akla… “Ben ne istiyorum?” sorusunu sorma zamanı. Yeni yıla 10sn kala bütün Dünya en ihtişamlı gökyüzü ışık gösterisi için yarışıyor adeta birbiri ile… Belki de bizimde buradan kendimize pay çıkarabileceğimiz bir şeyler olmalı, ışıltılı, ihtişamlı, hakkettiğimiz bir yıl isteme hakkımızın olduğunu çıkarabiliriz masela.

Yeni bir umut, yeni bir heyecan herkesin bir beklentisi var yeni yıldan, kayıplarımızı, acılarımızı, üzüntülerimizi bir kenara bırakıp toparlamak, toparlanmak ve hayatımızı yönlendirecek yeni kararlar alabilmek için bir başlangıç çoğumuz için yeni yıl. Güzel dilekler, iyi niyetlerle yeni bir son ve yeni bir başlangıç arasındaki son saniyenin farkına varma durumu yılbaşı. Kararlarımızı uygulamaya koyabilmek için bir fırsat.

be-ne-istiyorum

 

 

Kimilerimiz bu yıl çok kendinden ödün verdi.

Eşiniz, sevgiliniz, partneriniz, anneniz, babanız çocuklarınız ve hatta arkadaşlarınız için kendinizi görmezden geldiğiniz oldu. Sizde kendinizi böyle hissediyorsanız, yılbaşı gecesini bir dönüm noktası ve kendine gelme zamanı olarak değerlendirin. Kendinizi şöyle bir sarsıp “ben ne istiyorum?” sorusunu mutlaka sorun kendinize yalnızken. Sessiz, mümkünse ıssız kafanızı dinleyebileceğiniz bir ortam yaratın kendinize ve bu soruyu tekrarlayın. “Ben ne istiyorum?” Sadece partneriniz istediği için, vazgeçtiğiniz kendi isteklerinizi düşünün. Gerçekten vazgeçtiğiniz bu isteklerinizi şuanda da vazgeçmeye değer buluyormusunuz? Sorgulayın! Ve eğer hala kendinizi haklı buluyorsanız üzgünüm kendinizi biraz daha fazla sarsmanız gerekecek 🙁 Sonuçta o sizi vazgeçirmeyi başarabiliyorsa, sizde ona kendinizi ispatlayabilirsiniz. Bunun için tahammül seviyesinizi kendi istediğiniz standart da tutmanız yeterli. Kıyamamazlık yapmayın, eğer karşınızdakine kıyamazsanız; sorunlarınız çözülmeden kapanacağı için ilerde mutsuz bir beraberlik olarak devam etmesi olasılıkla muhtemel.

 

o%cc%88zgu%cc%88rlu%cc%88k-resmi-freedom

O sizin için ne kadar değerliyse, sizde onun için o kadar değerli olduğunuzu unutmayın.

Sakın kendinizi değersiz hissetmeyin! Onun daha güçlü ve daha az duygusal olduğunu sanmayın! Tamam sizin kadar duygularını ifade edmiyor olabilir ama kesinlikle onun da içinde fırtılanalar koptuğunu unutmayın. Düşünsenize size değer vermese, sizi önemsemese !!! Hayatında yeriniz ne olurdu?  Kendinizi asla hafife almayın! Partnerinizin karakterini en iyi siz biliyorsunuz sonuçta ve o siz istediğiniz için hayatınızda. Yani kendinizin farkına varın! İsteklerinizi partnerinize göre şekillendirebilirsiniz ama asla vazgeçmeyin. Siz nasıl onu olduğu gibi kabulleniyorsanız, o da sizi olduğunuz gibi kabullenecektir; sonuçta eşinizi siz seçtiniz

 

 

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.