Abiyelerimizi Nasıl Muhafaza Etmeliyiz? Aslında hepimizin merak ettiği konulardan biridir. Abiye elbiselerini severek özenerek alır. Hatta ciddi paralar öderiz. Keyifle de giyeriz. Abiyeleri kullanmak kadar da itinalı da korumalı ve saklamalıyız. Peki abiye elbiseler nasıl muhafaza edilir? Almış olduğumuz ışıl ışıl abiyelerin ilk günkü gibi  parlak ve tok duruşuyla durmasını kim istemez ki.

Abiyelerimizi Nasıl Muhafaza Etmeliyiz?
Abiyelerimizi Nasıl Muhafaza Etmeliyiz?

Düğün bittikten sonra hiç vakit kaybetmeden kuru temizleme yaptırmanız oldukça önemlidir. Böylece abiyenizin üzerindeki toz ve lekeler kalıcı olmadan çıkartılabilinir. Kuru temizleme işleminden sonra şeffaf abiye elbise kılıfına koyabilirsiniz. Abiye elbisenizi gardolabınıza asmak yerine baza altın da yada hava alabilen şeffaf büyük poşetler içinde düzgün birşekil de düzelterek çok fazla kullanmadığız, bir yere kaldıra bilirsiniz. Böylelikle abiye elbiseniz gardrobunuzu işgal etmemiş olacaktır. Ayrıca ilk günkü gibi temiz ve kırışıksız bir şekilde olmasını sağlamış olacaksınız. Abiye elbisemizi saklarken önlem almamız gereken diğer tehlike ise böceklerdir.

Bunları biliyor muydunuz?

Abiye elbiselerinizi güvelenme ye karşı önlem almazsanız. Abiye elbiseleriniz de telafisi olmayan  sararmalar ve küçük delikler görebilirsiniz. Böyle durumlar da genellikle annelerimiz sandık içlerine yada baza altlarına mutlaka naftalin koyarlardı. Ayrıca kötü kokuyu ve rutübeti almış oluyor. Bunun sayesinde  elbiseye hiç bir zarar gelmemiş oluyor. Sizler de abiyenizi kılıfına yerleştirdiğiniz’de yanına üç, dört adet naftalin koyabilirsiniz. Eğer ki naftalin kokusu size çok ağır geliyor ve kokusu hoşunuza gitmiyor ise , yeni almış olduğunuz ayakkabı kutularından çıkan küçük koruyucu poşetlerden de koyabilirsiniz. Hurçlarınızı, baza altlarını, gardolaplarınızı altı ayda bir havalandırmalıyız. Genellikle her evde bahar aylarında  yapılmaktadır. Abiye elbiselerimizi de havalandırmayı unutmamamız gerekiyor. Abiyelerimizi, kullandığımız diğer eşyaları havalandırma işlemi yaparsak ilk günkü gibi kullanmamıza ve korunmasına yardımcı olacaktır.

Dolabıma kaldırdım. Bir defa giyiliyor. Titizlikle saklayamam diye düşünülmemeli, abiye elbisemizi daha sonra da kullanma şansına sahipsiniz. Peki nasıl.? İşte sizlere ip ucu. Diz hizasında kestirip daha sonra arkadaş ve yakınlarınızın düğünlerin de tercih edebilirsiniz. Peki abiye elbisenizin üst kısmı çok işlemeli bu durum da isterseniz pantolon veya kalem etek üzerine giyilecek üst olarak da yaptıra bilirsiniz. Ayrıca balık etek kısmını mini veya midi boy kalem etek yaptırma şansınız yüksek. Sizler de almış olduğunuz abiyelerin saklama koşullarının fotoğraflarını bizlerle paylaşmak istermisiniz. ?

 

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.