Giyim endüstrisi yüzyıllardan beri büyüyerek, değişerek ve gelişerek varlığını sürdürüyor.Giyim endüstrisi ile birlikte ‘Moda’ denen kavram ortaya çıktı ve insan hayatının önemli kavramlarından biri haline geldi. Günümüzde bu kavramın kullanım alanı daha geniş olsa da, moda kelimesi giyim eylemi üzerinde doğmuştur. Moda, onlarca yıldır insanların giyim tarzını etkileyen bir kavram oldu.
Yüzyıllar boyunca birçok farklı giyim tarzı moda oldu ve insanlar tarafından takip edilerek yayıldı. Bu süreç genel olarak 10 yıla yayılarak devam etti. ’60’ların Modası’, ’40’ların Modası’ şeklinde anılan trendler vardı. 90’ların ortalarından itibaren süreç çok daha hızlandı ve 2-3 yılda ve hatta yılda bir değişmeye başladı trendler. Bu hızın etkisi ile çok daha fazla sayıda farklı moda akımı ortaya çıktı. Bu durumda küreselleşmenin ve dijitalleşmenin de payı büyüktü.
Son 10 yılda ortaya çıkan stillerden biri de ‘Sokak Modası’. Yabancıların ‘Urban Style’ diye andıkları bu stil, genel olarak müzik tarzlarından ortaya çıkmış bir akım.
Amerika’da ortaya çıkan hiphop kültürü, varoşlarda doğan bir kültürdü. Varoşlarda, kıyafeti olmadığı için büyüklerinin kendisine bol gelen kıyafetlerini dahi giyen hiphopçuların bu giyimleri bir süre sonra bir kültür haline geldi. Zamanla rock, indie, puck gibi müzik dallarının tarzlarıyla harmanlanan stil, bugünkü “Urban Style” halini aldı.
Rahat ve düşük bel jeanler, boğazlı sneakerslar, spor ceketler, kapişonlu sweatler ve şapkalar, bu stilin değişilmez ögeleri.
Daha çok gençler arasında yaygın bu tarz, onlar tarafından sokağın tarzını yansıttığı için seviliyor.