Dişinizi fırçalarken, traş olurken veya duş esnasında sabunlanırken musluğu kapatınız.
Muslukları, klozeti, sifonları ve vanaları kontrol ediniz. Su kaçağı tespit ettiğiniz taktirde contaları yenileyiniz. Damlatan bir musluk ayda 1-1.5 m3, su sızdıran bir sifon ise ayda 3-4 m3 su harcar.
Tuvalet rezervuarının içine renkli hijyenik malzemelerden koyunuz. Rezervuarda oluşacak su kaçaklarını akacak renkli su dolayısıyla çok kolay tespit edebilirsiniz.
Yıkanırken küvet yerine duşu tercih edin. Yapılan araştırmalar sonucu yıkanmak için küvet kullanıldığı taktirde duşa göre 3 kat daha fazla su tüketildiği tespit edilmiştir.
Bulaşıklarınızı durulamak için devamlı akan musluk yerine, suyla doldurulmuş bir kap kullanınız.
Çamaşır ve bulaşık makinanızı az çamaşır ve bulaşık ile çalıştırmayınız. Çamaşır ve bulaşık makinanızı çalıştırmak için dolmasını bekleyiniz. Az çamaşır ve bulaşık ile çalıştırmak gerekiyorsa, su tasarruf düğmesini kullanınız.
Arabanızı yıkarken hortum yerine su dolu bir kova kullanınız. Arabanızı kova kullanarak 20 lt. suyla yıkamanız mümkünken, devamlı akan bir hortum ile 100-150 lt. su harcarsınız.
Tuvalette klozet kullanıyorsanız, çift kademeli depoya sahip bir klozet tercih ediniz. Bu fazla miktarda suyun harcanmasını önleyecektir.
Sebze ve meyveleri akan suyun altında yıkamak yerine, suyla doldurulmuş bir kap kullanınız. Dondurulmuş yiyeceklerinizi çözmek için akan suyu kullanmayınız. Günlük programınızı yaparak yiyeceklerinizi bir gün önceden dondurucudan çıkararak buzdolabında saklayınız.
Sebze ve meyve yıkadıktan sonra arta kalan suyla çiçeklerinizi sulayabilirsiniz. Çiçek,bahçe veya temizlik gibi başka bir amaçla kullanabileceğiniz suları asla dökmeyiniz.
Çok sayıda saksı bitkiniz varsa, saksı toprağına bir miktar su tutucu jel ekleyerek sürekli sulama ihtiyacını asgariye indiriniz.