Bakım İksiri ‘Tarçın’

Tarçın baharatını hepimiz biliriz. Yemeklerimiz de ve daha çok tatlılarımızda kullanırız. Ancak çoğumuz tarçının dudak dolgunlaştırmak için ve akne karşıtı maske olarak kullanıldığını bilmeyiz.
Söz konusu faydalarının yanında evde hazırlayıp kullanabileceğiniz iki farklı tarçınlı ev bakımına ne dersiniz?

Honey pot and dipper.
1- Tarçınla dudaklara dolgunluk
Plastik cerraha gitmeden dudaklarınızı dolgunlaştırmaya ne dersiniz? Dudaklarınıza vazelin sürün, daha sonra üzerine az miktarda tarçın sürün. Bu karışımı birkaç saniye dudaklarınıza yedirin ve daha sonra birkaç dakika bekletin. Tarçından dolayı dudaklarınızda hafif bir karıncalanma hissedeceksiniz. Son olarak dudaklarınıza bir kat daha vazelin sürün. Daha dolgun ve renkli dudaklarınızı güle güle kullanın.
NOT: Tarçını vazelin veya parlatıcı sürmeden dudağınıza sürmeyin.
2- Tarçınlı akne karşıtı yüz maskesi
3 yemek kaşığı bal ile 1 çay kaşığı tarçını krem kıvamına getirin. Daha sonra yüzünüze uygulayın. Tarçın, yüzde akneye sebep olan bakterileri öldürür, bal ise kızarıklığı azaltır ve cildi nemlendirir. 10 dakika bekleyerek veya yüzünüzde yanma hissi başladığında yüzünüzü soğuk su ile yıkayın. Yumuşacık ve pürüzsüz bir cilde merhaba deyin.

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.