Sıcak yaz günlerinde yaz kumaşlarının önemli özelliklerini biliyor muydunuz., terletmemeleri, serin tutmaları ya da nem tutma özelliği taşımaları. Genellikle yaz aylarında daha rahat edebileceğimiz uçuş, uçuş kumaşlar tercihlerimizin en başında gelmektedir. Bunun için pamuklu kumaşlar, viskon yada poplin gibi kumaş türlerini tercih eden bayanlar günlük hayatlarında’da sıkça tercih etmektedirler. Her sene olduğu gibi bu senede karşımıza çıkan tül ve şifon hafif kumaşlar yine modanın gözdesi olmuş durumda. Şifon, senetik ve ipek bu kumaşlar abiye modellerinin ana kumaşıdır. Kumaşlarından ve akıcı oluşlarından dolayı yanı sıra aksesuar gibi kendini gösterirler.

Gelelim bu yazın öne çıkan desenlerine.. Hemen belirtelim sizlere!! Bu yaz her taraf çiçek bahçesi gibi adeta,çiçek açmış bahar dallarını anımsatan, büyük ,küçük çiçek desenleri oldukça moda. Yani 2018 yılının desen trendi çiçekler desek hiç de abartılı olmaz. Rahat edebileceğiniz kumaş türlerini tercih edebilirsiniz. Yaz aylarının sıcağında sizleri bunaltmayacak ve üzerinizdeki ağırlıklardan kurtulmuş olacaksınız. Rengarenk formuyla’da ne güzel süslüyor vitrinleri..Gece elbiselerinde ayrıca, kendinden desenli kumaşları bu sene yine sıkça görüyoruz. Işıltılı ve tiril tiril,modeller bu sezon çok tuttuğunu söyleyebiliriz. Ayrıca gönlü sadelikten değil de ışıl ışıl salaş abiye elbiseden yana olanlara, müjdemizi veriyoruz. Salaş abiye elbiseler göz kamaştıran ve aynı zamanda figürlü çizimleri ve desenleriyle karşınızda. Üstelik bu modeller, desenli kumaşlarda kendine yer buluyor. Hem ışıltılar hem çizgili desenler ya da sık payet desenleriyle  oldukça gözde.

pamuklu kumaş’mı polyester kumaş’ mı daha az terletir.Araştırmalarımızdan’da  yola çıkarak, pamuklu kumaş’ mı yoksa polyester kumaş’ mı diye  bir çok ülkede sorulmuştur. Avrupa’da  polyester  kullanırken, Amerika’da ve ülkemizde pamuklu kumaş kullanımı daha çok  yaygındır. Kullanımları’da abiye sektörlerine yada günlük hayatta giydiğimiz elbiseler için daha çok tercih edilmektedir. Kendinizi nasıl rahat ve pozitif hissediyorsanız. Giymiş olduğunuz abiye elbisenize yada günlük hayattaki kıyafetinize’de yansıtmış olacaksınız. Giyeceğimiz abiyelerin rahatlığı sizler için çok önemli olmalıdır. Bunları biliyor muydunuz?  polyester (petrol bazlı) kumaşlardan imal ediliyor. En sağlıklısı hayatımız için tabi ki pamuk. Doğal , tarlada sulanarak yetişip, toplanan ve vücudumuzun terini hemen çeken sağlıklı bir kumaş türüdür.

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.