Vücut Tipine Göre Abiyeni Seç. Pek çok kadın en güzel olmak istedikleri gecelerde yanlış elbise seçimleri yüzünden mağdur olabilmekte. Çünkü şık olmak isterken öncelikle vücudumuzu tanımalı ve vücut tipimize göre seçim yapmalıyız. Vücut tipimizi tanıyıp bilirsek özel gecelerimiz de elbise seçmek bizim için çok daha kolay olacaktır.

Pek çok tarzda abiye modeller bulunmaktadır fakat bunların her biri her vücut tipine uygun değildir. Seçeceğiniz elbise saklamak istediğiniz bölgeleri saklamalı hatlarınızı orantılı bir şekilde göstermelidir. Vücudunuza uygun modelde seçeceğiniz bir abiye ile kendinizi hem çok güzel hissedecek hem de mükemmel görüneceksiniz.

Kadın vücut tipleri armut, ters üçgen, dikdörtgen, kum saati, elmas, oval vücut tipi olarak sıralanır.

Armut Vücut Tipi

Alt bedeni üst bedene göre daha büyük olan bayanlar bu sınıfta yer alır. Bu vücut tipine sahip bayanların üst bedeni daha öne çıkaracak modelleri tercih etmeleri gerekir dengeyi sağlamak için. Derin v yakasına sahip elbise modelleri  veya omuzları açıkta bırakacak tarzdaki modelleri tercih etmeleri uygun olacaktır.

Ters Üçgen Vücut Tipi

Bu vücutlarda omuzlar geniş, kalçalar daha incedir ve bacaklar uzundur. Bu vücut tipine sahip bayanların aşağıya doğru genişleyen etekleri tercih etmeleri uygun olacaktır. Alt bölümünüze oranla daha yapılı olan omuz kısımlarınızı böylelikle dengelemiş olacaksınız. Düşük kemerler kullanarak ilgiyi bel bölümüne çekerek dengeyi sağlamış olursunuz.

Dikdörtgen Vücut Tipi

Bu vücutlarda alt ve üst beden neredeyse eşittir. Bu vücut tipinde ön plana çıkarılması gereken yerler bacaklar ve omuzlardır. Kolsuz üstler tercih ederek dikkati omuzlara çekebilirsiniz. Kemer kullanmamaya özen gösterin. Asimetrik kesimler size daha iyi bir orantı oluşturacaktır.

Kum Saati Vücut Tipi

Bu vücut tipleri belirgin bir bele sahiptirler. Kalçaları daha kavislidir. Bu vücut tipine sahip bayanlar özellikle bel bölgesini vurgulayan büzgülü kıyafetlerle bacaklarınızı daha ön plana çıkartabilirsiniz. Üzerinize giydiğiniz kıyafet kalça hizasında bitmemeli. Büyük beden ve bol kesimlerden uzak durmalısınız.

Elmas Vücut Tipi

Bu vücutlar ince omuzlu geniş kalçalı ve sert baldırlıdırlar. Alt bölüme oranla üst bedenleri daha incedir. Bu tarz vücut tipini en iyi ortaya koyacak şey renkli ve parlak tonlar olacaktır. Uzak durulması gereken şey ise pileli modellerdir. Bol elbiseler tercih ederseniz bacaklarınızı ön plana çıkarabilirsiniz.

Oval Vücut Tipi

Bu vücut tiplerinin en belirgin yanı oldukça büyük göğüslere sahip olmasıdır. Kalçaları dar yuvarlaktır ve ince düzgün bacaklara sahiptirler.Bu vücutların ön planda olması gereken yerleri bacaklarıdır. V yaka kıyafetler tercih ederek boynunuzu daha ince gösterebilirsiniz. Açık renkler, ince dikey çizgiler sizin seçimleriniz arasında olmalıdır.

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.