Vintage Geçişler giyim kavramı tam olarak farklı dönemlere ait stil ve kombinleri yansıtan moda akımıdır. Bu tarz kıyafetlerin geçmişi onlarca senedir var olsa da, vintage giyimin popüler bir kavram haline gelmesi ve kabul görmesi 1990’ları bulmuştur. Tasarımlar, tarih boyunca tabi ki kendini tekrarlamıştır, Ancak orijinal vintage kıyafetler gerçekten geçmişten geldikleri için değerini sürekli arttırıyor. Bir kıyafetin ya da aksesuarın yıllar boyun aynı kalması için çok kaliteli malzemelerden üretilmesi gerekiyor. Dolayısıyla orjinalliğini koruyan bu tarz ürünlerin çoğu bu zamana kadar fazla hasar görmeden muhafaza edilebilmiş, kaliteli ürünlerden oluşmaktadır.

Vintage Tarzı Günümüz Kıyafetleri ile harmanlayın…

Günümüz kıyafetlerinin eski dönemlerden ilham alındığını bilmek oldukça şaşırtıcı. Bu yüzden kaliteli hızlı tüketim mağazalarında ya da ünlü markaların koleksiyonlarında kolaylıkla vintage çizgiler taşıyan parçalar bulabilirsiniz. Bu sizin kostüm görünümü içerisinde olmaktan kaçınmanızı sağlayacaktır. Yeni ürünler ile vintage giyim parçalarının birlikteliği, büyük ihtimalle bu alanda atacağınız en güvenilir ilk adım olacaktır. Geçmişten gelen bir parçayı günümüz tarzı ile harmanlamak detaylandırmak onu daha da çekici yapacak, günümüzde daha giyilebilir kılacaktır.

Vintage  tarzı kıyafetinizi modern saç ve makyaj ile destekleyin…

Eğer 1950’ler tarzı bir elbise giydiyseniz, o döneme ait saç ve makyaj yapmanıza hiç mi hiç gerek yok. Evet saçlarınız olduğu gibi çok güzel, çünkü modern bir saç stili ile vintage giyim tarzını birleştirirseniz kostüm görünümünden çıkmış olursunuz. Yani vintage bir parça kullanıyorsanız, saç ve makyajınızda sadeliği tercih etmenizde yarar var Eğer dönemin makyajını yapmak istiyorsanız vintage kıyafet ve saç seçiminde basit modelleri tercih ederseniz dengeyi sağlamış olursunuz.

Aksesuarlarınızı modern parçalardan seçin…

Vintage giyim parçalarını modern bir ayakkabı, çanta ya da güneş gözlüğü ile kombinlemek gerçekten çok işinize yarayacak. Çünkü hem geçmişten günümüze klonlanmış gibi bir görünümden kaçınmış olacaksınız, hem de modern parçaların havalı görünümlerinden faydalanmış olacaksınız. Seçtiğiniz vintage giyim parçasının renginde kullanacağınız bir aksesuar, sizin için ideal olacaktır. Ya da her durumun kurtarıcısı olan siyahlar, yapacağınız aksesuar seçiminde yine sizin en güvenilir tamamlayıcınız olmaya hazır..

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.