Sünnet annesi. Sünnet mevlütlerin’de en şık anne siz olmalısınız. Sünnet mevlütlerimiz nesilden nesile aktarılmış özel ve anlam dolu bir gündür. Yakınlarımız , akrabalarımız , komşularımız ,v.s davet edilir ve kur-an okutulur. Hep birlikte dualar edilir. Son derece önemli organizasyonlardandır. Anne ve babanın giyimi bir o kadarda önemlidir. Çünkü sünnet mevlitleri’ne katılan davetlilerin çocuğunuzdan sonra gözleri sizlerin üzerinizde olacaktır. Çocuğunuzun giyiminden sonra kendi giyiminize de çok önem göstermelisiniz. Sünnet babasının bu durumda hayli işi çok kolay bir takım elbise ile kurtulabiliyor. Peki anneler bu durumda ne giysem acabalarıyla oldukça telaşlanıyorlar. Kendi özel günlerimizde hep ne giysem telaşları başlamaz mı zaten . Önemli olan ner de ne giyilmesi bilmektir. Sünnet mevlütü olacağı için fazla abartılı olmamak gerekiyor. Genellikle gündüz mevlüt olacağı için payet , ışıltılı ve ağır abiyelerden kaçınılmalıdır.

Peki sünnet mevlütü için anneler nasıl giyinmeli ?

Sünnet mevlütlerin’de şık ve sadelikten yana olmalıdırlar. Diz altı elbiseler yarım kollu tulumlar tercih etmelidirler. Ayrıca almış olduğunuz elbisenin kolları açık ise şal yardımı ile kapatabilirsiniz. Sünnet anneleri   aynı zaman da uzun kadife elbiselerden de yararlana bilirsiniz. Çünkü kadife elbiseler sizleri zarif ve bir o kadar da sade ve şık gösterecektir. Şık bir bordo kadife elbiseler ile anneliğin ağırlığını en iyi bir şekilde taşıya bilirsiniz. Aynı zamanda mevlit günü siyah renkte elbiselerde tercihlerinizin arasında olabilir. Her ne kadar halk tabiriyle sünnet mevlitlerin de siyah giyilmez deseler de sizlere yakışan ve canınızın istediği renkleri tercih edebilirsiniz. Mevlit olacağı için abartılı makyaj yapılmamalı ve sadelikten yana olmalısınız. Şunu da söylemeden geçemeyeceğiz.  Sünnet çocuğunnunanne ve babası konukları karşılarlar ve yapmış oldukları mevlit şekerleri bir yakınları tarafında dağıtılır. Hediyelik (havlu,çorap,eşarp) gibi yakınlarımıza dağıtılarak sünnet mevlütüne davet edilir. Sünnet mevlüdü başladığın da ise ilahiler söylenir. Dualar eşliğinde amin sesleriyle bütün her kezi tatlı bir heyacan sarar. Buda demek oluyor ki sünnetiniz başlamıştır. Sünnet merasimi başladığında ise süslü masalar, palyançolar çocuklara eşlik ederek neşelendirdiklerini görebiliriz. Ardından pilav ve ayran ikramları konuklara dağıtılırken sünnet mevlütümüzü bitirmiş oluruz. Mevlit günü rahat ve enerjik olmanıza özen göstermelisiniz.

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.