Soğuk kış dönemi sona erip, güneşli, nemli ve oldukça sıcak geçen yaz ayları başladığı zaman oluşan iklim değişikliği, cildimizin de birçok ihtiyacını beraberinde getirir. Bu sebeple yaz aylarına girmeden kapsamlı bir el ve ayak bakımından geçmekte ve doğru cilt bakım ürünleri ile ellerimizi ve ayaklarımızı kızgın güneş, yüksek ısı, ter, deniz ve havuz suyundan korumakta fayda vardır.
Öncelikle kış aylarında frekansı azalan manikür ve pedikür işlemlerimizi bahar ayları itibariyle yine bir rutin haline getirmeliyiz. Genellikle göz önünde olan ellerimize ayaklarımızdan daha fazla önem verir, kış boyu onları çatlıyorlar diye daha fazla nemlendiririz. Halbuki sürekli ayakkabıların içinde kapalı kalan ve saatlerini bu havasız ortamda geçiren zavallı ayaklarımızın da böyle özenli bir bakıma en az ellerimiz kadar ihtiyacı vardır. Haftada en az 3 kere köpüklü, sıcak suya koyun, dinlendirin ayaklarınızı.

el-ayak-tirnak-bakimi1
Kış boyunca kuruyan, derisi bir parça kalınlaşan, yer yer nasırlar oluşan ayaklarımızı yaz aylarına girerken özel bir bakıma almalıyız. Sıcak ve rutubetli hava daha fazla nem anlamına geleceğinden, ayaklarımız yaz aylarında kış aylarına göre çok daha fazla terler. Özellikle parmak aralarında oluşan bu ıslaklık hali, ne yazık ki mantar ve egzama riskini de bir o kadar artırır. Bu sebeple, her akşam ayaklarımızı yatmadan önce yıkamalı ve akabinde özenle kuruladıktan sonra ayak yapımıza uygun bir krem ile nemlendirerek yatmamız ayak sağlığımız için oldukça önem taşımaktadır. Çok sıcak olmayan gecelerde, nemlendirme akabinde giyilecek pamuklu çorap, kremin cildinize iyice nüfuz etmesini sağlayarak, yumuşacık bebek gibi ayaklarla uyanmanıza yardımcı olacaktır.

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.