Sonbaharın bir anda gelmesiyle beraber, mevsim değişiklikliğinin en kötü tarafı saç dökülmesi oluyor çoğu zaman. Peki saç dökülmesini engellemek için ne yapmak gerekir? İşte size 3 öneri…
q
1-Kan dolaşımını hızlandırmak ve saç köklerini canlandırmak için zeytinyağı veya hindistancevizi yağı ile saç derinize masaj yapınız. Saçlarınızı duruladıktan sonra ılık su ile masaj yapmak, saç dökülmesini engellemek ve saçlarınızın daha hızlı uzamasını sağlamak için oldukça faydalıdır.
2- Saç dökülmesi tedavisinde, çok demlenmiş olan alma parçaları ve kremsi hindistancevizi yağı ile hazırlanan alma yağı, saç uzaması ve kuru, kaşınan saç derisini tedavi etmede bilinen en yaygın yöntemlerdendir. Limon suyunu ve alma yağını birlikte karıştırın ve oluşan karışımı saç derinize masaj yaparak uygulayın. Bone yardımı ile saçınızı örtün ve bu oluşan karışımın saç köklerinin derinliklerine kadar etkilemesi için sabaha kadar bekleyin. Sabah uyandığınızda hafif bir şampuan ile saçınızı yıkayın ve soğuk su ile durulayın. Her hafta bu işlemi tekrarlayın ve saçınızın daha hızlı uzadığını ve güçlendiğini gözlemleyeceksiniz.
3-Marul ilaçları saç dökülmesini azaltmada en çok kullanılan ürünlerdendir ve basit ev ilaçlarından bir tanedir. Bir demet marul yaprağını püre haline getirdikten sonra taze sıkılmış ıspanak suyunu mikser yardımıyla karıştırın ve oluşan karışımı haftalık saç derisi ve saç maskesi olarak saçınıza sürünüz.

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.