Rengine Göre Ayakkabı Elbise Kombini. İşe, okula, gezmeye davet ve organizasyonlara giderken ”acaba bu uyar mı? Uymaz mı?” diye birçok kıyafeti giyer giyer çıkarır deneriz. Kırmızıdan maviye, yeşilden mora ve metalik renklere kadar hangi renk ayakkabı hangi renk kıyafet ile kombinlenince doğru olur bu yazımızda sizlerle paylaşmak istedik.

Siyah, ten rengi gibi hemen her kıyafetin altında kullanabileceğiniz ayakkabıların dışında kırmızı, yeşil, mavi gibi canlı ve çarpıcı renkteki ayakkabıları daha kolay kombinleyebilmeniz için rehber olacak bir yazı hazırlamaya karar verdik.

İlk bilmeniz gereken ve hiçbir zaman unutmamanız gereken kural; kıyafetiniz içinde bulunan bir renkte ayakkabıyı çoğunlukla kullanmanızda bir sakınca olmadığıdır. Bu o rengin herhangi bir tonu da olabilir.

Kırmızı Ayakkabılar:

Bu sezonun en gözde ikilisi kırmızı ve pembe. Bu yüzden kırmızı ayakkabılarınızı pembe bir pantolon veya etekle kombinlemeyi deneyebilirsiniz.

Ayrıca siyah, beyaz, toprak tonları ve turuncu renk en çok tercih edilebilen renkler arasında.

Kırmızı ayakkabılar, en sıradan olduğunu düşündüğünüz kombini bile daha çarpıcı ve göz alıcı hale getirmenin en kolay yoludur. Ayrıca kırmızı ayakkabıların tek başlarına yıldız parça olduğunu da unutmayalım. Kırmızı pantolon veya kırmızı bir eteğin altına da yine kırmızı bir ayakkabı giymek doğru seçimlerden biridir.

Yeşil Ayakkabılar:

Çok tercih edilen ayakkabı renklerinden biri olmamakla birlikte aslında sizi şaşırtacak derecede çok yönlüdür.

Hangi renkler ile kullanılmaması gerektiğini bilerek işe başlayabiliriz. Özellikle kırmızı ve turuncu ile kombinlerden uzak durmamız gerekir.

Kahve, siyah, mavi, toprak tonları, sarı, yeşil ile birlikte kullanılması en çok tercih edilen, en çok yakışan renklerdendir.

Mavi Ayakkabılar:

Bir jean ile kullanılabilecek en uyumlu renklerdendir. Akla çoğu zaman siyah geliyor olsa da mavinin hemen her tonunu jean’ler ile kullanabiliriz. Canlı veya daha açık mavileri kullanmak istemiyorsanız da lacivert her zaman daha iyi seçenek olacaktır.

Ayrıca sarı, toprak tonları, kahverengi ve beyaz mavi ile birlikte kullanıldığında en çok yakışacak renklerdendir.

Turuncu Ayakkabılar:

Dikkat çekici ve canlı yeşiller ve pembe tonları ile birlikte kombin yapmamakta fayda var. Bu çok abartı bir görünüm ortaya çıkaracaktır.

Turuncu ayakkabılar, nötr toprak tonları, kahverengiler, bronz, bej gibi renklerle harika bir uyum içinde görünür. Bu renkler turuncunun ortaya çıkabileceği hoş bir görüntü sağlarlar. Daha açık tonlar kullanıyorsanız kahve tonlu aksesuarlar tercih edebilirsiniz.

Ayrıca mavi, beyaz, toprak tonları, kahverengi de turuncu ile birlikte kullanılması en çok tercih edilen renkler arasındadır.

Gümüş-Altın Metalik Ayakkabılar;

İster gümüş, ister altın ayakkabıları tercih edin onların üzerinizde parlayan tek parlak detay olmasına dikkat edin. Mesela çanta, kemer gibi diğer aksesuarlarınızı ayakkabıyla değil kıyafetlerinizle eşleştirecek şekilde tercih edebilirsiniz.

Ayrıca beyaz, kırmızı, mor, nötr, çivit mavi, siyah, gümüş ile birlikte kullanılırsa en çok yakışan renklerden olacaktır.

Siyah, kırmızı, beyaz, zümrüt, kraliyet mavisi, bordo, altın ile birlikte kullanılması en çok tercih edilen renkler arasındadır.

Mor Ayakkabılar:

Eğer şık bir kombin arıyorsanız, popüler ikiliniz mor-gri den yana olabilir. Mor bir etek, sarı bir fular ve mor bir çift topuklu ayakkabı ile de harika görünebilirsiniz.

Ayrıca nötr tonlar, lacivert, pembe, yeşil, gri, mor ile birlikte kullanılırsa en çok yakışan renklerdendir. Şimdi verdiğimiz önerilerle rengini belirleme zamanı…

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.