Küçücük bir kızken başlar prenses olma hayali. Prenses olu cam gelinlik giyeceğim. Oysaki annenizin prensiydiniz.   Çocukluk, gençlik ve yetişkinliğin birbirine ne kadar zıt psikolojilerinin olduğunu  şimdiye kadar fark ettiniz mi hiç? Düşünün mesela gençler kendilerini büyük göstermek için türlü değişik yollara başvururlar. Yetişkinler gibi giyinir, onlar gibi davranır ve onlar gibi hareket ederler, gençlikleri yüzlerine vurulduğunda ise bozulur ve  afra tafra yaparlar. Yetişkinler ise, özellikle orta yaştan sonra genç görünmeye, gençler gibi davranmaya hatta gençler gibi giyinmeye başlarlar. Nedense birçoğumuz olduğumuz yaşın kıymetini bilmedik oysa ne güzel demiş eskiler ”’her yaşın güzelliği vardır” diye. Ama çocukluk bunlardan çok farklı bence, sizce de öyle değil midir ?

Herkesin büyüdüğünde gelin olabilme hayalleri vardır.

Her şeyin kolayca olup biteceğini sanırlar. Düğün öncesi hazırlıkları , bitmek bilmeyen stresler planlar, planlar derken kafamız çok karışır bu durumda sizlere tüyolar verebiliriz. Gelinliğinizi düğününüze 5-6 ay önceden almalısınız veya diktirip hazır olmasını sağlaya bilirsiniz.  Provalar kınalık nişanlık ev işleri derken gelinliğinizi son dakikaya bırakmayınız. Nişan abiyenizi düğüne 2 ay öncesinden almanız gerekiyor ki istediğiniz nişan elbisenizi rahatlıkla gezerek yada fikirler edinerek bulma şansına sahip olabilirsiniz. Kına gecemizi unutmamak gerekiyor. Kına gecelerinde bindallı, hediyelik kınalar,kına çerezleri, kına tacı, ayna, renkli dekoratif şişeler, küçük tefler gibi küçük hediyelerle örf ve adetlerimize uyarak gelen davetlilere ikramlar edebilirsiniz. Böylelikle daha kolay yoluna girecektir işleriniz.

Gelinin arkadaşları bu durumdan çok mutlu ve bir yandan da çok tedirgin durumda oluyorlar. Gelinin arkadaşı, gecenin en şık bayanı olmalıdır. Her daim gözler sizlerin üzerinde olacağından emin olmalısınız. Genellikle gelinin arkadaşı, gelinin isteklerini kolaylıkla yerine getire bilen sağ kolu gibidir. Rahat edebileceği abiyeleri tercih etmelidirler. Evet, çoğu kız çocuğunun hayali olan gelin olma isteği aslında prenses olma hayali , gerçekte ne kadar da yorucu ve zor seçimleri gerektiren bir eylemmiş değil mi? Tabi ki işin zor kısmını atlattıktan sonra yaşananlar yorgunluklar elbette ileride güzel anılar olarak albümümüzde  yer alacaktır. Düğününüzde çekilen fotoğraflarınızı bizimle paylaşmaya ne dersiniz. Bekliyoruzz..

 

 

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.