Mezuniyet gelip çattığında, akla gelen en önemli şeydir belki mezuniyet gecesi. Ne giyeceğim? Nasıl bir saç modeli tercih etmeliyim? Böyle sorular akıllarda döner durur. Saç modeli konusunda nelere dikkat etmeniz gerektiğini paylaşmak istiyorum bugün.

ş
Yüz yapısı
Yüzünüzün şekli saç modelinizi belirlemenizde en çok dikkat etmeniz gereken detay. Sadece bir ünlüde gördünüz diye ya da modelini çok beğendiniz diye yüz hatlarınıza uygun olmayan bir saç modeli yaptırmaktan kaçının. Unutmayın saçlarınız sizin en değerli aksesuarınız!

Elbisenin modeli
Bu tarz özel gecelerde yaptıracağınız saç şekline karar veremiyorsanız elbisenizin modelinden yardım alın. Elbiseniz sırt dekolteliyse ya da üst kısmı tamamen kapalıysa at kuyruğu, topuz gibi modelleri tercih edin. Tiril tiril uçuşan Helenistik formda bir elbiseyse iri dalga yaptırarak salık bırakın ya da salaş bir örgü modelini deneyin. Eğer elbiseniz straplez formda bir elbiseyse de yine topuz ya da salık saç modellerinden birini uygulayın.

Pratiklik
Bu tarz gecelerde güzel görünmek uğruna en son pratiklik ve rahatlık düşünülür ancak küçük düzeltmelerle hem güzel görünebilir hem de gece boyunca rahat hareket edebilirsiniz. Rahat olmak ve saçınızı düzeltmekle uğraşmamak için alnınızda saç bırakmayın, mümkün olduğunca sıkı bir toplama şekli uygulayın. Ayrıca gece boyunca dans etmekten dolayı saçlarınızın söneceğini ve yüzünüze yapışacağını dikkate alarak bu durumu giderecek modeller seçin.

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.