Mezuniyet Partisi İçin Elbise Önerileri; Malum, okullar kapanıyor ve mezuniyet dönemi başlıyor. Tam olarak şu zamanlarda genç kızları mezuniyetimde ne giyeceğim telaşı sarmış durumda.   Bu dönemde sıkça “Nasıl bir elbise giymeliyim? Nasıl bir ayakkabı tercih etmeliyim? Elbisemin üzerine nasıl bir aksesuar kullanmalıyım?” gibi bir sürü soru ile karşılaşıyoruz. Mezuniyet elbiseleri konusu oldukça önemli bir konu. Çünkü mezuniyet balosu bir genç kızın yaşayabileceği, kendi nişanı ve düğününden sonra gelen en önemli günlerden biridir.  Kendinizi çevrenize göstermek isteyeceğiniz bir gün olduğu için güzel görünmeyi istemekte en doğal hakkınız.

Mezuniyet elbiseleri tercihinde  dikkat etmemiz gereken çok önemli hususlar var. Bunların  en önemlisi, mezuniyetin nerede yapılacağı ve nasıl bir mezuniyet olacağıdır. Bir akşamüstü çayı şeklinde kutlanacak tören ile Lüks bir mekan’ da kutlanacak mezuniyette giyilecek kıyafet aynı olmamalı. Ayrıca, mezuniyet kıyafetinizi seçerken boyunuza, kilonuza göre bir elbise seçmeniz gerektiğini unutmamalısınız. Yani topluysanız drapelerden, fırfırlardan, volanlardan mutlaka kaçınmalısınız.

Vücudunuzun beğenmediğiniz bölgelerini örtüp, güzel bölgelerini gösterecek kıyafetler seçmelisiniz. Başka birinin üzerinde beğendiniz model size yakışmayabilir. Karnınızdan şikâyetçi iseniz, göğüs altından genişleyen A kesim dediğimiz modelleri tercih edebilirsiniz. Ya da tam tersi olarak, bedeniniz uzun ve bacaklarınız kısaysa tek parça boyunuzdan uzayan elbiseler sizin için ideal olacaktır. Minyon iseniz, uzun etek dışında bedeni saran her kıyafeti giyebilirsiniz. Göğüsleriniz küçük ise, straplez ve göğüs kısmı hareketli elbiseler tam size göre ama göğüsleriniz büyük ise fazla dekolteli ve üst kısmı dar elbiselerden kaçının. Basenleriniz var ise, belden sarmalı yan elbiseler sizin için biçilmiş kaftan olacaktır.

Mezuniyet kıyafetlerinde ki trendler nişan kıyafetlerinde ki gibi hızlı değişmiyor. Mezuniyette modayı takip etmekle birlikte, günün ruhuna uygun olarak bir mezuniyet klişesi de var. Özellikle bunu renklerde görebiliyorsunuz, yıllardır süre gelen alışkanlıklar var. Bunların en başında pudra pembesi geliyor. Hem günün anlamına hem de gençliği ve sadeliği temsil ettiği için pudra pembesi şifonlar ve ipeklerde genç kızlar tarafından tercih ediliyor. Ama en çok kullanılan renklerin başında yeşil ve mavi geliyor. Pudra pembesi, açık mavi gibi renkleri şifon, uçuşan bir elbise ya da tuvalette tercih edebilirsiniz. Açık renk tuvaletler ile tercih ettiğiniz ayakkabı gold, dore ya da lame olmalıdır.

Son Olarak;

Aksesuar seçimine gelince asla sadeliği terk etmemeli, makyaj ve saç konusunda ise abartıdan uzak durmalısınız. İşte bir ömür hatırlayacağınız mezuniyet partinize hazırsınız…

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.