Kız İsteme Merasiminde Ne Tarz Elbiseler Tercih Edilmeli? Kız isteme, söz, düğün, kına ya da nişan gelenekleri bazen değişimlere uğrasa da günümüzde geçerliliği devam etmektedir. Her bir tören, ayrı ayrı heyecanlı hazırlık süreci anlamına gelir. Giyilecek kıyafetlerden takılacak takılara, hediyelerden sunulacak ikramlara kadar birçok usulde yoğun bir enerji harcanmaktadır. Kız isteme, birlikteliğin ilk adımı olarak kabul edilir. Kız isteme merasimi genelde aile arasındaki tanışma bittikten sonra aile büyüklerinin söz alması ile devam eder. İlerleyen süreç için mutluluğa giden ilk basamak olarak kabul edilir.

Gelelim kız isteme töreninde giyilecek elbise için araştırmalara. Her gelin adayının bildiği gibi bu araştırmalar aylar öncesinden başlamaktadır. Nişan ve düğüne göre daha kısa süren kız isteme merasimlerinde, kıyafet tercihi olarak genelde sade bir elbise seçmek uygun olacaktır. Dekolteden uzak ve abartısız bir elbise tercihleriniz arasında mutlaka olmalıdır.

Dizinizin hemen altında biten ve yakası hareketli dantel detaylar ile süslenmiş bir elbise bu tarz törenler için en uygunudur. Renk konusuna gelince tercihinizi kendi tarzınızı doğru yansıtabileceğiniz ağır, fazla dikkat çekmeyen renklerden yana kullanmalısınız. Kız isteme merasimi için en uygun renkleri şöyle sıralayabiliriz; siyah, lacivert, bordo, yeşilin tonları ve bunların dışında soft renkler tercih edilen renkler arasında ilk sırada yer almaktadır.

Evde yapılacak olan isteme töreninde dekolteden uzak bir görünüme sahip olmak en doğru tavır olacaktır.

Dekolte yerine kolları tül ile kapatılmış boncuk işlemesi veya payet detay ile süslenmiş elbiseler; dağınık topuz ve şık bir topuklu ayakkabı ile kullanabilir. Bunun dışında omuz kısmı kalın askı ile bütünleştirilmiş dantel ile hareketlendirilmiş kısa siyah elbiseleri sade zarif aksesuarlar ve atkuyruğu saç modeli ile kız isteme merasimleri için oldukça uygun modeller arasında yer alıyor.

Eğer kız isteme organizasyonu bir ortamda gerçekleştirilecekse bu kez farklı bir yol izleyebilirsiniz. Uzun ya da asimetrik bir kesime sahip olan şık elbiseleri tercih edebilirsiniz. Ama unutmayın ki renklerin birbirine olan uyumu da çok önemlidir. Bu uyumu yakaladığınız takdirde unutamayacağınız bir kız isteme sizin olacaktır.

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.