Kış Mevsiminde Hangi Abiyeler Tercih Edilebilir?  Yaz mevsiminin sonuna geldiğimiz bugünlerde soğuklar ha geldi ha gelecek. Tüm mevsimlerin kendine göre bir güzelliği vardır. Kış geldi diye evlere kapanıp dizimizi kırıp televizyon karşısında abur cuburları yiyerek kiloları alıp düğün sezonu yaklaşınca da kendime nasıl abiye elbise bulacağım diye sızlanacak mıyız? İçinizden “Hayır” diyenleri duyar gibiyim.

Kış abiyelerinde özellikle kumaş ve renk çok önemlidir. Mesela yazın daha açık ve canlı renkler tercih ederken, kış davetlerinde açık renk pek hoş görünmeyecektir. Mevsime göre günlük kıyafet seçimlerimizde olduğu gibi abiye kıyafetlerimizi seçerken de mevsime uygun renk seçimi dikkat edilecek noktalardandır. Kışın genelde koyu tonlar; siyah, bordo, haki, mürdüm, lacivert, saks mavi, mor, kahve gibi tonları tercih ederiz. Bu tonların ağırlığını da, tamamlayacağınız aksesuarlar ile canlandırabilirsiniz.

 

Son yıllarda kadife kumaşlar oldukça revaçta. Kış için çok uygun bir kumaş ve aynı zamanda özellikle abiyelerde şık ve zengin bir görüntü sergiliyor. En çok tercih edilen renkleri ise bordo, siyah, zümrüt yeşili ve saks mavi. Bu kumaştan uzun ya da kısa abiyeyi tamamlayacak aksesuarlar ile birlikte her yerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ayrıca bu tarzda abiye elbise modellerini klasik bir ceket ya da uyacak bir renkte bolerolar ile kombinleyerek şık ve asil bir görünüm elde edeceksiniz.

Takım abiyeler dikkat çeken görüntüsünün yanı sıra her zaman kullanışlı olurlar. Dantel işlemeli ceketleri farklı kıyafetler ile de kombin yapıp şık bir tarz oluşturabilirsiniz. Örneğin ceketsiz olarak da uygun aksesuarlarla farklı görünüm yaratmak sizin elinizde.

Transparan abiye modeller de kış mevsiminde kullanım için idealdir. Uzun kollu tül detaylı olan abiye modelleri ile hem şık ve zarif görünüm yakalarsınız hem de uzun kollu diğer modellere göre de kat kat giyinmiş hissi uyandırmazsınız. Bu abiyelerimizde zarif tül ve taş detaylar, üzerinizde dikkat çekici etki yaratacaktır.

Abiyefon’un kısa kollu abiye elbiseleri kış mevsiminin davet, düğün ve organizasyonları için idealdir. Saten kumaşı kullanılan abiyelerde sade ve kaliteli görüntüsünün yanı sıra taş işlemeleri de ayrı bir zariflik kazandırıyor. Kapalı mekanlar da ki organizasyon ve davetlerde rahatlıkla kullanabileceğiniz abiyelerinizin içindeki favori parçalarınızdan olacağına emin olabilirsiniz.

Kış aylarında tercih edilebilecek uzun kollu abiye elbise ve tulumlar her konsept için çok kullanışlıdır. Özellikle şifon kumaşlı, belden oturtmalı elbiseler şık ve modern bir görünüm sunuyor. Ayrıca saten kumaş ta hafif ve parlak bir kumaştır ve özellikle abiye modellerde çok şık bir görüntüye kavuşmanızı sağlar.Koyu renkli kullanılacak tasarımlar ile kendini daha çok gösterecektir.

Bu kış sezonunun modası olacak koyu renkli kumaşların üzerine payet işlemeleri de abiye elbiseleri ayrı bir çekicilik katacak.

Ve tabi ki dantel her dönem moda olduğu gibi kış sezonunda da gözde seçimler arasında yer alacak. Doğru yerde kullanıldığında nostaljik havasını hissettirebilirsiniz. Bu kış sezonunda da motifli uzun kollu dantel detaylı abiyeler göz önünde olacaktır.

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.