Bir bayan için kişisel bakım ve dış görünüş en dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesi olmalı. Söz konusu saçlarımız ise gereken her bakımı hiç düşünmeden fazlasıyla zaman ayırıp yapıyoruz ve istenilen her ücreti güzellik salonlarına, bakım ürünlerine, serum ve maskelere veriyoruz. Bunlara zaman ayırmak çalışan ya da öğrenci olan bayanlar için oldukça zor. Hacimli ve ışıldayan saçlar için fazla bir bedel ödemeden kısa zamanlı uygulamalar yeterli olacaktır. Işıldayan Saçlar İçin Evde Bakım; Evde saçınıza uygulayabileceğiniz birkaç küçük formülle sizin de hacimli, ışıldayan ve yumuşacık saçlara sahip olmanız mümkün olduğunu söyleyerek saçınız için yapmanız gereken şeylerden bahsetmek istiyorum.

Evde saç bakımı için yapılması gerekenler

  • Saçlarınızı İyi Tanımak: Saç problemleri genellikle yanlış ürünü seçmekten kaynaklanır. Saçlarınızı tanımadan, saç analizi yaptırmadan saçlarınızın yağlı mı, kuru mu ya da yıpranmış mı olduğuna karar vermeyin. Kendi kararlarınızla almış olduğunuz şampuan ve saç kremleri saçlarınızın yıpranmasına neden olacaktır. Saç tipinizden emin olmak için bir dermatoloğa danışın ve saçınıza uygun bakım ürünleri tercih edin.
  • Saçlarınıza Doğal Yağ Uygulayın: Yumuşacık ve ışıl ışıl saçlara sahip olmak için haftada bir kez doğal yağlar ile yapacağınız karışımı uygulamanız gerekiyor. Tatlı badem yağı, jojoba yağı ve Hindistan cevizi yağını aynı miktarlarda saçınıza yetecek ölçüde karıştırarak saç uçlarınıza uygulamanız kırıkların önlenmesini, yumuşak ve parlak görünmesini sağlayacak.
  • sac-bakimi-abiyefon1
  • Aşırı Isıdan Uzak Durun

  • Aşırı Isıdan Kaçının: Saçlarınıza şekil vermek için kullandığınız fön, maşa ve düzleştirici gibi yüksek ısıdaki ürünlerden olabildiğince uzak durun. Saçınıza her gün uyguladığınız bu ürünler saçlarınız kırılmasına ve yumuşaklığının yok olmasına neden olacaktır. Duştan sonra saçlarınızı kuruturken fön makinesini saçlarınızdan 20 cm kadar uzaklıkta tutmalısınız ve saç şekillendiricilerini mümkün olduğunca az kullanmaya dikkat etmelisiniz.
  • Her Gün Şampuan Kullanmayın: Kuru ve yıpranmış görünen saçların en büyük nedenlerinden bir tanesi de her gün şampuanlamanızdır. Şampuanınızı su ile açarak kullanmanız, gün aşırı şampuanlamanız hatta bazı duşlarınızda yalnızca saç kremi uygulamanız sağlıklı saçlara ulaşmanızda yardımcı olacaktır.
  • Argan Yağı: Son günlerde adını sıkça duyduğumuz ve faydalarının saymakla bitmediği bu yağ saç bakımı için kullanılabilecek en doğal ve en etkili yöntem diyebilirim. Saç derinize masaj yaparak uygulayacağınız argan yağı; saç derinizi canlandıracak, saçlarınızın kurumasını ve kırılmasını önleyecek, gür ve canlı görünen saçlara sahip olmanızı sağlayacak.
  • sac-baakimi

Siz de hem zamanınızdan çalmayacak hem de cebinize zarar vermeyecek bu basit uygulamaları evinizde gerçekleştirerek capcanlı, gür ve parlak saçlara sahip olabilirsiniz.

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.