Bayram geldi. Belki de eski geleneklere sahip çıkanlarımız bayramlıklarını aldılar bile. Akraba ziyaretlerine başlanacak. Kimileri de misafir ağırlayacak, ne ikram etsem telaşındalar.
Uzun zamandır görme fırsatımız olmadığı, kendini ihmal edilmiş hisseden, biraz mağrur biraz buruk, gözlerini kapıya dikmiş ve çalmasını bekleyen büyüklerimiz varsa, inanın onları mutlu etmek yapacağınız tatilden çok daha önemli. Ben en azından böyle düşünüyorum. Öyle daldık ki hayatın telaşına, bu önemli günleri tatil günleri yerine koyar olduk. Ziyaret hevesimiz eskisi kadar yok sanki. Bekleniyor muyuz? Özleniyor muyuz? Bunlar içimizi çok da sızlatmıyor gibi. En kötüsü de, çocuklar bayram nedir bilmeden büyüyorlar. Biz ucundan da olsa yaşadık o eski bayram havalarını. Şimdi ki nesil bunu göremeden yaşayacak. Böyle olmasın.
ramazan6
Şimdi, akrabalarla bir araya gelme zamanı. Gülme zamanı. Kötü şeyler konuşulmasın mesela bu bayram. Ölümlerden bahsedilmesin, sıkıntılar gün yüzüne çıkmasın. Kimse küs kalmasın. Yeni bir sayfa gibi düşünerek şen şakrak, adı gibi şeker bir bayram geçirelim.
Sevdiklerinizle beraber sağlıklı, huzurlu, bol kahkahalı bir bayram geçirmenizi dileriz. Mutlu bayramlar ☺

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.