Havalar bir anda soğudu. Hava değişikliği hepimizi etkiledi. E hal böyle olunca grip salgınları, soğuk algınlıkları, nezle, anjin kısaca üst solunum yolu rahatsızlıkları da peşi sıra yakamızı bırakmayacak. Bu kış hastalıksız bir dönem geçirebilmek için, ufacık önlemler alarak, bedeninizi virüslerden koruyabilmeniz mümkün. Gripten korunmak için neler yapmalı?
Öncelikle ellerinizi sık sık yıkamayı ihmal etmemenizi öneriyoruz. Ellerimizle her türlü işi yaptığımızı düşünürsek, ellerin temiz olması, olası bulaşıcı bir virüsten kaçınmamızı sağlayabilir. Antibakteriyel sabun, dejentektan mendiller, hiç olmazsa bir kolonya ile gün içinde sık sık ellerimizi temizlememiz gerekiyor.
Adaçayı en şifalı bitkilerden birisi ve Anadolu topraklarında yüzyıllardır kullanılıyor. Sıcak bir suyun içine atacağınız 1 dal adaçayını 5 dakika bekletin ve demlendirin.
Güçlü bir bağışıklık sisteminiz varsa, bulaşan her hastalığı çok çabuk bir şekilde atlatabiliyorsunuz. Mevsim sebze ve meyvelerinden tüketmek,bağışıklık sistemini düzenlemenin en doğru yollarından birisi aslında. Tabiat ana bu mevsimde nelere ihtiyaç duyacağımızı bildiğinden, bizlere cömertçe en doğru besini sunuyor. Koyu yeşil yapraklı sebzeler tüm kış ayları boyunca emrimize amade.
C vitamini de yine kış aylarında bolca bulabileceğimiz ürünlerden bir tanesi. Tüm narenciye çeşitleri C vitaminince zengin besinlerdir. Fakat burada dikkat edilmesi gereken C vitaminin çabucak emilebilmesi için çinko içeren besinlerle birlikte alınmasıdır.
Sıvı alımı bir çeşit detoks uygulamasıdır. Bedeninize bulaşan virüsü bol sıvı alarak ya da sulu gıdalar tüketerek dışarı atabilirsiniz.

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.