Endişeler İle Başa Çıkmanın Yolları. Kimi zaman karşımıza çıkan engelleri başa çıkılması çok zor durumlarmış gibi algılıyoruz. Bu da genelde bizi uzun vadeli sorun çözümüne ulaştırmak yerine kendimizi “kaç ya da savaş” diye şartlandırdığımız bir savunma mekanizması döngüsüne sürüklüyor.  Sorunları göz ardı etmeye çalışarak aslında daha uzun süreli bir gerginlik sürecine giriyoruz.

Fobiler, panik ataklar ve kronik endişeleri en az seviyeye indirgeyebilmek için sizlere  6 yöntem sunacağım.

  1. Sıkıntıları Çözmeye Çalışmak

Karşılaştığımız en ufak sıkıntı ile yüzleşme evresinde ne yazık ki gerginlik seviyemiz arttığı için, sonuçların çok ağır olabileceğini düşünürüz. Oysaki bu sadece bir varsayımdır ve çoğu zaman umduğumuz kadar korkulacak bir durum ile karşılaşmayız. Tam da bu aşamada, başımıza gelen tatsızlıkları bir yere kaydedip, hangilerinin tahmin ettiğimiz ya da etmediğimiz sonuçlar doğurduğunu takip etmeliyiz.

  1. Farkındalık Kazanmak

Başımıza gelen kötü olayları, hem kendi yöntemlerimiz hem de çevremizdekilerin yardımı ile aşılması mümkün sorunlar haline getirebiliriz. Fakat bura da önemli olan başımıza gelen olaylardan dolayı dünyanın sonunun geldiği düşüncesine kapılmamak ve soğukkanlılığımızı koruyabilmek.

  1. Derin Nefes Almak

Bilimsel bir gerçek ki kaslarımızı rahatlattığımız da sakinleşmeye ve sağlıklı düşünmeye başlarız. Herhangi bir problem anında, ilk tepkimiz mutlaka sakin bir şekilde oturmak ve düzenli nefes alıp vermek olmalıdır. Bu durum bir süre sonra kendiliğinden gelişmeye başlar ve sıkıntıların üstesinden gelmeyi daha da kolaylaştırır. Derin nefes alıp vermenin, sinir sistemimiz üzerindeki mükemmel etkisini küçümsememekte fayda var.

  1. Ruhsal Ve Bedensel Tepkilerimizin Farkında Olmak

Ruhsal ve bedensel tepkilerimizin farkında olmak da son derece iyi bir beceridir. Özellikle korku, endişe ve panik anlarında, reaksiyonlarınızı iyice gözlemleyin. Korkular ve gerginlikler bu gözlemler sonunda azalmaya başlayacaktır.

  1. Korkuyu Kabul Edip, Odak Noktanı Değiştirmek

Korkularınızı beklemeden kabullenin ve onları asla bastırmaya çalışmayın. Bunun yerine yapabileceğiniz en iyi şey dikkatinizi korkularınızın aksine yaşamınızdaki değerli ve kendinizi iyi hissettiren şeylere vermek olur.

  1. Korkuları Açığa Çıkarmak

Korku, endişe ve sıkıntılarınızı hiçbir zaman içinize atmayın. Korku, insanda çoğu zaman kaçma ve durumu kabullenmeme gibi durumlara neden olur. Tepkileriniz ve duygularınız bırakın kendi yolunu bulsunlar. Çünkü önemli olan onları dikkate almak, irdelemek ve üstesinden gelebilmektir.

Her insanın korkuları vardır.

Her insanın korkuları vardır büyük ya da küçük önemli olan insanın korkularının, endişelerinin arkasına saklanması değil onlarla nasıl başa çıkması gerektiğinin yollarını bulması gerek. Hepimiz sandığımızdan daha güçlüyüz aslında sadece bunu fark etmemiz için biraz desteğe ihtiyacımız var. Hala nereden başlaman gerektiğini mi düşünüyorsun, İşte sana fırsat bu bloğumdaki maddeleri yerine getirmekle başlayabilirsin…

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.