Yaz aylarıyla birlikte, bayanlarda özellikle saçıyla alakalı değişiklik yapma isteği ortaya çıkar. Benim gibi boyatmaktan da yana olmayan bayanlarımız da var elbette. Güçlü kimyasallar ve pahalı güzellik malzemeleri kullanmadan, aşağıdaki yöntemlerle daha az saç hasarı ve daha büyük sonuçlar elde ederek saç renginizi açabilirsiniz. Peki neler bunlar? Gelin hep birlikte görelim bu pratik önerileri.

h_5368cb26a9e89

Bal ve Sirke

2 su bardağı Damıtılmış sirke, 1 su bardağı bal, 1 yemek kaşığı Sızma zeytinyağı, 1 çorba kaşığı kakule veya tarçın.

Bütün malzemeleri bir kapta karıştırın ve daha sonra nemli saç üzerine uygulayın ve bir havlu veya plastik wrap ile saçınızı sarın. Bütün gece saçınızda bekletin ve sabahlayın saçlarınızı durulayın. Baldaki hidrojen peroksit maddesi diğer malzemelerle birlikte etkinleştiğinde saçların açılmasına yardımcı olacaktır.

Papatya

Yarım fincan papatya çiçeği, 4 bardak su

Papatyaları, su ile birlikte 10 dak kaynatın. 10-15 dak demlenmesini ve soğumasını bekledikten sonra, saçlarınıza uygulayın ve 15 dak bekletin. Sonrasında saçlarınızı durulayın.

Ravent bitkisi

¼ bardak doğranmış ravent, 2 su bardağı su

Raventleri suya ekleyip kaynatın ve soğumasını bekleyin.saçlarınıza uyguladıktan sonra, yaklaşık 10 dak bekletin ve saçlarınızı durulayın.

Limon

2 yemek kaşığı limon ve 2-3 bardak su

bir kapta ki suya limonları ekleyip bir sprey şişesine alın. Karışımı saçlarınıza sıkın ve saçlarınız kuruyana kadar güneş altında durun.

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.