Gelin adaylarının vazgeçemediği ve çok heves ettiği dış çekim, son 3 yıldır hemen hemen her yerde yapılmaktadır. Dış çekim olmazsa fotoğrafınız hiç yoktur demektir. Gelinlik, kınalık, nişanlık, nikahlık derken birde dış çekim için abiye elbise arayış ve telaşları başlamış durumda. Düğün fotoğrafları eskiden stüdyolarda 5-10 albümlük çekilir. O güne ait bir anı olarak albümlerde saklanırdı. Bu gün ise çekimler farklı yerlerde farklı mekanlarda yapılıyor. Yani kısacası çekimi çiftler belirliyorlar.

Peki nedir dış çekim?

Uzun ve ağır elbiseler, dar ve derin dekolteli modeller kır düğününde tercih edilmemeli onun yerine daha canlı ve hareketli desenlerden rahat kesimli, hava alan kumaşlarla yapılmış kıyafetler tercih edilmelidir. Diz boyunda elbiseler ve çiçek desenli romantik tasarımlar dış çekim için en çok yakışan modellerin başında gelir. Bu sizlerin düşüncelerine kalmış ister gelinliğinizle,isterseniz de salaş almış olduğunuz abiye elbiselerinizle çekimi gerçekleştire bilirsiniz. Öncelikle ne giyerseniz giyin içinde rahat olun. Giydikleriniz sizi harika hissettirsin ve sizin kim olduğunuzu göstersin. Kıyafetiniz deneme çekimine girdiğiniz karakterle uyumlu ve karakteri hissetmenize yardımcı olsun.

Düğüne gider gibi değilde, daha salaş dağınık topuz veya geniş geniş örgü yaptırıp sade bir makyajla tamamlaya bilirsiniz. Bizlerin tercihi dağınık saçlar ve doğal örgülerden yana bu kadarı yeterli olacaktır. Küçük küçük çiçekleri saçınızın aralarına koydura bilirsiniz. Böylelikle saçınıza hoş bir hava katmış olacaksınız. Tamamen sadelik ve doğallıktan yana olunmalı. Makyaja gelince sade bir makyaj o günün ruhunu yansıtacak adeta. En önemli detaya gelecek olursak eğer. Rahat ayakkabılarınızı yanınıza almayı unutmayınız! Ayaklarınız acı çekerse eğer canınızın yanmasından dolayı güzel pozlar veremeye bilirsiniz. Buda keyifli bir gün geçirmenizi etkileye bilir. Burada sizlere düşen görev fotoğraf makin asına daha mutlu ve doğal bakmanız mimiklerinizi hiç kaybetmeyin. Bırakın fotoğrafçıyı siz sadece o günün heyecanını doğal halinizi yansıtın. Anlayacağınız güzel fotoğrafların mutluluk ve aşkla ilgisi var. Son olarak unutmayın en önemli giysiniz gülümsemeniz. Yüzünüzde çevrenize pozitif enerjiler veren bir ifade olması akılda kalmanızı sağlayacaktır. Şimdiden mutluluklar..:)

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.