Ben insanın gülüşündeki sihire inananlardanım. Her şey sıcacık bir gülüşle başlar aslında. Kırgınlıklar unutulur, sevgiler paylaşılır, kimi zaman ufak bir tebessümle anlayış gösterilir tüm insanca hatalara, kimi zaman da coşkulu bir sevince ortak olur insan içten bir gülüşle. İnsanın içini ısıtan, güzel bir gülüşe sahip olmanın yolu da kalpten gelir.

gülmek
Gülüşünüzü herkese gösterin, hayat her şeye rağmen gülümsemeye değer. Gülmekten, gülüşünüzü paylaşmaktan asla çekinmeyin! Unutmayın, içten bir gülüş kalbiniz ve kendinize güveninizin yansımasıdır. Siz de ışığınızı yansıtmaktan korkmayın. Doğduğumuz andan itibaren çevremizdekilerin tek beklediği bir söz ve bir gülücüktür. Sözcüklerimiz de gülüşlerimiz tıkanırsa yaşamımız da tıkanır. O nedenle mizah da çok önemli. Çünkü mizah, kişinin en zor durumların üstesinden gelmesine olanak tanır.
Gülümseyince vücudumuz endorfin adlı mutluluk hormonunu salgılar. Bu hormon, hem fizyolojik ağrıyı hem de psikolojik acıyı daha az hissetmemizi sağlar. Bir araştırma, insanların 1950’li yıllarda günde ortalama 18 dakika gülerken bu sürenin günümüzde 6 dakikaya düştüğünü söylüyor. Yetişkinlerin günde ortalama 60, çocuklarınsa 500 kez güldüğü ve bir gülüşün ortalama 6 saniye sürdüğü araştırmacılar tarafından saptanmış.
Abiyefon mutluluk dolu günler diler:)

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.