Bembeyaz dişlere sahip olmak bir kadının en büyük artılarından biridir. Fakat çoğumuz maalesef diş konusunda sıkıntılar yaşarız. Bilinir ki, etkileyici bir gülümsemenin anahtarı pırıl pırıl ve bembeyaz dişlerdir. Dişlerin doğal renkleri yıllarla ve kullanılan çay, kahve, sigara etkisiyle koyulaşır. Peki dişlerimizi nasıl beyazlatabiliriz ?
Ev tipi diş beyazlatma
Öncelikle diş doktorunuzun kontrolünde olacaksınız. Diş doktorunuzun size özel hazırladığı şeffaf plakların içine beyazlatıcı jelleri sıkıp dişlerinizin üzerine takarak evde uyguladığınız bir yöntemdir bu. Konsantrasyonuna bağlı olarak günlük uygulama süresi değişir. Toplam uygulama süresi yaklaşık 7–10 gündür. Ev tipi beyazlatıcı jel diş etine nüfuz etmediğinden, oldukça güvenli bir beyazlatma formülüdür.
Çilekli diş beyazlatma tarifi

Çileğin diz beyazlatma etkisi olduğunu biliyor muydunuz ?
Bu basit beyazlatıcıyı yapmak için iki malzeme gerekli: Çilek ve karbonat.

Çilek, kanamayı durdurucu bir etki yaparak yüzeydeki zorlanmaları ortadan kaldıran ve plak oluşumunu engelleyen malik asit (beyaz, kristal yapılı, katı organik asit) içerir. Karbonattaki sodyum bikarbonat, köpürmeyi sağlayarak diş yüzeylerindeki lekeleri çıkarır.

Dişlerinizi çilek ve karbonat karışımı ile birkaç dakika fırçalayın, ardından ağızınızı durulayın ve diş macunu ile fırçalayın. Dişlerin arasına kaçabilecek çilek tohumlarını da diş ipiyle temizleyin.

Çok sık kullanıldığında diş minesine zarar verebilecek bu yöntemi ayda bir ya da iki kere olacak şekilde uygulayın. Eğer herhangi bir endişeniz varsa, hangi diş beyazlatma yönteminin sizin için en iyisi olduğunu belirlemek için diş hekiminize mutlaka danışın.

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.