Dudak çatlaması çoğu bayan için kötü bir durumdur. Ama artık üzülmenize gerek kalmadı. Size söyleyeceğim yararlı uygulamalar sayesinde kendinizi mutlu hissedeceksiniz.

ruj-surerken-bunlara-dikkat
➢ Kalıcı rujlardan uzak durun. Çünkü kalıcı rujların hiçbirinde nemlendirici madde bulunmaz. Nemlendirici maddenin bulunmaması da dudaklarınızın daha çabuk kurumasına ve çatlamasına sebep olur. Aynı zamanda içerdikleri bileşenler dudaklarınızda yer alan gözenekleri tıkar.
➢ İçeriğinde alkol bulunan Dudak ürünleri kullanmayın. Dudaklarınızı daha kuru hissetmenize neden olur.
➢ Soğuk havalarda oluşan çatlaklar sonrasında dudaklarınız acıyabilir. Sadece doğal içerikli ürünler kullanmaya dikkat edin.
➢ Sıcak, baharatlı ve tuzlu yiyeceklerden uzak durun. Kırmızı et, yulaflı yiyecekler, fındık, taze meyve ve sebze gibi yiyecekler dudaklarınız gibi vücudunuzun çok fazla kan bulunduran bölgelerinde sağlıklı görünümü için yararlı olacaktır. Bu besinle A, E, K ve B vitaminleri açından zengin içeriğe sahiptir. Günlük ürünleri tercih edin. Özellikler süt, ağız bakterilerini etkisiz hale getirir.
➢ Havanın kuru ve rüzgârlı olduğu günlerde dışarı çıkmamaya çalışın. Çıkmanız gerekli ise, eşsiz güzelliğinizin bir parçası olan dudaklarınıza bol miktarda doğal yağ sürerek çıkın. Örneğin: Hindistan cevizi yağı ve ya zeytin yağı. Bu yağlar dudaklarınızı korumakta inanılmaz güçlüdürler.
➢ Sık sık, dudaklarınıza nemlendirici sürün.

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.