imagesVücudun en büyük düşmanı selülitlerdir. Genç yaşlı, şişman zayıf fark etmez. Her kadında oluşabiliyor. Dolaşım bozukluğu, kalıtım, yaş, cinsiyet, hormonal düzensizlik, hareketsizlik, iklim koşulları, psikolojik etkenler gibi pek çok oluşum nedeni var. Sağlıklı beslenme, spor yapma, gerekirse koruyucu kremlerle selülitle savaşılır. Selülit sağlıkla orantılıdır.

Selülitler için dikkat edilmesi gereken önemli unsurlar var elbette. Sizin için bunların en önemlilerini paylaşmak istiyorum.

 

• Kilonuzu sabit tutun: Sık aralıklarla yüksek miktarda kilo alıp vermek deride esneklik kaybına neden olur. Bu durum deri yapısını bozar ve selülit oluşumuna zemin hazırlar.

• Dik Oturun: Sürekli yüksek topuklu ayakkabılar giyinmek, yanlış yürümek ya da kambur oturmak, selülitin oluşma nedenleri arasında. Selülit sorununuz olsun istemiyorsanız, dik oturmayı kesinlikle ihmal etmeyin.
• İyi soluk alıp verin: Göğsünüzü şişirerek burnunuzdan derin ve yavaşça soluk alın ve yine burnunuzdan yavaşça geri verin. Dokuların bol oksijenle dolması, zehirli maddelerin vücuttan atılmasını kolaylaştırır, selüliti engeller.
• Bol bol meyve ve yeşil sebze yiyin: Meyve ve yeşil sebzeler dokulardaki zehirli artıkların atılmasında son derece etkilidir.
• Spordan sonra mutlaka banyo yapın ya da duş alın: Spor sonrası vaktiniz varsa, banyonuzu ılık suyla doldurun ve ayaklarınızı uzatacak şekilde oturup kalçalarınızdan baldırlarınıza doğru soğuk duş tutun.
• Güneşte Kalmayın: Fazla güneşte kalmak selüliti artırıyor. Saat 10.00 ila 14.00 arasında güneşlenmeyin. Güneşten koruma etkisi 15’ten yüksek koruyucular kullanın.
• Günde en az 1,5 litre su için: Su, hem vücudu zehirli atıklardan temizler hem de selülitli dokulardaki tuzu atarak bu dokuları temizler.
Bu tarz şeylere dikkat ederek selülitlerini yok etmek ve engellemek çok da zor değil. Vücudunuzu sevin ve ona iyi bakın.

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.