Son zamanlarda yoğun iş hayatınızdan dolayı ya da vakit kaybettirmemesinden dolayı internet üzerinden alış veriş yapmak hepimizin kolayına geliyor. Alışveriş yapıyoruz fakat seçtiğimiz kıyafetin bedenini ya da ayakkabıların ayakkabı numarası seçimini doğru şekilde yapabiliyor muyuz? Bu yazımızda size Ayakkabı Numaranızı Nasıl Belirlersiniz? Bu konuyu anlatmaya çalışacağız.

abiyefon-ayak-numarasi

Bir bayanı mutlu eden en özel hediyelerden bir tanesi tabi ki ayakkabıdır. Her alışverişimizde olmazsa olmaz, ihtiyacımız olmasa bile illaki aldığımız ilk ve tek şey ayakkabıdır. Ayakkabı almadan önce dikkat edilecek ilk konu ayakkabı numarasıdır. Seçeceğiniz ayakkabı ne büyük ne de küçük olmamalı. Aksi takdirde gün boyunca bütün vücudunuzun ağırlığını taşıyan ayaklarınız; eğer küçük bir ayakkabı numarası tercihinde bulundunuz ise, ayaklarınız akşam, üzerine basılamaz hale gelecektir. Uzun vadede bu durum ciddi problemlere yol açacaktır. Örneğin: ayak yapınızda değişiklik meydana gelebilir ve ortopedik problemler yaşayabilirsiniz ya da ayağınızda nasırlar oluşmaya başlayabilir, kan dolaşımınız bozulabilir yani vücudunuzun sağlıklı duruşunu bozmaya etken olabilir. Taraklı bir ayak yapınız var ise normal ayakkabı numaranızdan yarım numara büyük almanızı tavsiye ederim.

k

Bu seçimi mağazadan aldığımız ürünlerde kolaylıkla yapabiliriz fakat internet üzerinden yaptığımız alışverişlerde ayağımıza uygun numarayı nasıl belirleyeceğiz? Aslında çok da zor olan bir şey değil. Bir A4 kağıdı ve cetvel yardımı ile kolaylıkla ayakkabı numarası belirlenebilir. Ayağınızı A4 kağıdının üzerine koyun daha sonra dıştan topuk kısmınızın bulunduğu yere bir çizgi çekin ve en uzun parmağınızın olduğu noktayı da belirleyerek oraya da çizgi çekin. Daha sonra bu iki çizgi arasındaki mesafeyi cetvel ile ölçün. Bu şekilde emin olmadığınız ayak numaranızı basit bir yöntem ile netleştirmiş olacaksınız ve artık daha kolay seçimler yapacaksınız. Ayakkabı Numaranızı Nasıl Belirlersiniz? işte size cevap.

sa

Bayan Ayak Ölçülerine Göre Numara Seçimi

22,8 cm: 35 numara ayakkabı seçmelisiniz23

23,5 cm: 36 numara ayakkabı seçmelisiniz

23,8 cm: 37 numara ayakkabı seçmelisiniz

24,5 cm: 38 numara ayakkabı seçmelisiniz

25,1 cm: 39 numara ayakkabı seçmelisiniz

25,4 cm: 40 numara ayakkabı seçmelisiniz

26  cm: 41 numara ayakkabı seçmelisiniz

26,7 cm: 42 numara ayakkabı seçmelisiniz.

dad

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.