Aksesuar yani takı bir elbisenin en önemli aksesuarı, süsüdür. Giyeceğiniz abiye elbiselerin rengiyle, dekoltesinin boyuyla veya giyeceğiniz mekânla ilgili olarak kullanacağınız takı da tabi ki farklı olmalıdır. Abiyenize hakim tonlar genelde kırmızı ise takacağınız yakut veya pırlantalarla abiyenizi süsleyebilirsiniz. Tabi ki, gerçek yakut veya pırlanta kullanmak zorunda değilsiniz. Neredeyse birebir gerçeğine benzeyen, gerçek olamayan ama gerçek kadar etkileyici pırlantalara sahip olmanız oldukça kolay olacaktır. Abiyenizini Taçlandıran Aksesuarlara her zaman tonlarca para ödemek zorunda değilsiniz sadece biraz araştırma yapmanızda fayda var.

Abiyenizini Taçlandıran Aksesuarlar

Makyaj kullanımı esnasında tavsiye edilen kontrast uyumu aksesuarlar için daha esnektir. Beyaz bir kıyafete kırmızı bir takı kullanabileceğiniz gibi beyaz bir pırlanta da kullanabiliriz. Takınızın giydiğiniz kıyafetin dekoltesi ile örtüşüyor olması çok önemlidir. Örneğin boğaz kısmı kapalı olan bir abiye elbisede kolye kullanmanız pek önerilmez. Bu durumda elbisenizi bir çift küpeyle tamamlanmanız daha hoş bir görünüm sağlayacaktır. Derin bir dekolteye sahip bir abiye giyiyorsanız eğer “V” şeklindeki uzun bir kolye oldukça şık bir uyum içerisinde olacaktır. Biliyorsunuz ki takı sadece küpe veya kolyeyle sınırlı değildir. Sadece bir çift bilezikle de şık bir görünüm sağlayabilirsiniz.

Abiyenizini Taçlandıran Aksesuarlar

Sizlere takı seçiminde oldukça seçici olmanızı öneriyorum. Herkesin beğenisini kazanmış olsa bile sizin beğenmediğiniz ya da içinize sinmeyen gösterişli yüzüklerden büyük taşlı kolyelerden uzak durmanızda fayda var. Boynunuzun zarifliğini ön plana çıkarmak için sade, şık ve zarif bir kolye seçebilirsiniz. Kolyede taş rengini seçerken kıyafetinizle olan uyumunu detaylı bir şekilde düşünmelisiniz. Örneğin sarı renkte bir abiye de koyu renkte bir taş örneğin bordo çok şık durabilir. Kırmızı bir Abiye Elbiseniz varsa asla yeşil veya yeşil paletinden bir renkte takı kullanmamanızı tavsiye ederim. Siyah bir abiye modeli için pırlanta ya da zümrüt takılar en uygun seçim olacaktır. Abiye elbiseniz kahverengi veya koyu tonlarda ise yakut kullanmanız daha yerinde olacaktır. Şimdi de abiye elbise modellerini kullanırken seçeceğiniz aksesuarlar konusunda sıkça yapılan hataları inceleyelim.

Abiyenizini Taçlandıran Aksesuarlar

  1. Boyun tarafı biraz kalın olan bayanlar gösterişli gerdanlıklar ya da göze batacak kadar detaylı işlemeli kolyeler takmamalı.
  2. Eğer yüzünüz geniş ve alnınız uzun değil ise büyük ve geometrik küpeler takmamaya özen gösterin. Büyük küpeler her zaman yüzünüzü olduğundan daha küçük gösterecektir.
  3. Yine boyunuz kısaysa gösterişli aksesuarlardan uzak durmalısınız. Bu takılar boyunuzu olduğundan daha kısa gösterecektir.
  4. Kullanacağınız Abiye Çantanın küçük ve zarif olması yeterli. Büyük çantalar hareket kabiliyetinizi azaltabilir. Böylece kalabalık toplantılarda bir de çantanız için yer aramak zorunda kalmazsınız.
  5. Olabildiğiniz kadar kendinizle barışık olun. Her zaman kendinize en çok yakışanı tercih edin. Son olarak abartıya kaçmamaya özen gösterin…

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.