Abiye elbisemizi seçtik, giydik, özel gecemizi tamamladık. Peki sonrasında nasıl saklamalıyız?
Abiye elbiseler ve gece elbiseleri, genel de tek gece için olmaz ve ileride tekrar giyilmek üzere dolaplarda muhafaza edilir.
Abiye elbiselerimizi saklarken dikkat etmemiz gereken ilk şey; onların nemsiz, tozsuz ve pastan uzak yerlerde muhafaza edilmelidir. Bu yüzden kıyafetlerimizin saklanırken mutlaka naylon poşetler veya naylon ve fermuarlı elbise kılıfları ile dolaplara kaldırılmaları gerekir.YTR
İkinci önemli nokta ise; gece kıyafeti olarak da adlandırılan bu kıyafetlerin mutlaka asarak saklanması gerekir. Asmadığımız takdirde bu giysiler kırışmakta ve özelliklerini kaybetmektedir. Kırışık bir kıyafeti tekrar giymek sizin için istenmeyen bir durum olacaktır.
Genelde yapılan bir hata vardır. Giyilen bir boyunca kıyafet özel gün veya gece bittikten sonra, çıkartılır ve temizlenmeden askıya asılır. Gece üzerinizde olan ve muhtemelen terlediğimiz için lekelenmiş olan kıyafetin kuru temizleme aracılığı ile ter, içecek ve yiyecek gibi lekelerden arındırılarak bir daha ki kullanıma hazırlanmalıdır. Aksi takdirde bir dahaki kullanımında lekeli ve dolayısıyla göze hoş görünmeyen bir kıyafeti giymek durumunda kalırsınız.

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.